Κεραμέως στον Realfm 97,8: Χρειάζεται βαθύς διάλογος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών

«Η επιστολική ψήφος πάει να ενισχύσει την συμμετοχή και να εξαντλήσει τα θεσμικά εργαλεία για να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να ψηφίζουν. Μετά θα έχουμε και τα τελικά νούμερα, δηλαδή ποιοι απέχουν για άλλους λόγους» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά μέτρων» σχολίασε για την εξειδίκευση των μέτρων.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε «ας περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός για το ζήτημα αυτό. Δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, το είχε πει ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και είχε δεσμευτεί για αυτό. Για εμένα προσωπικά ως βουλευτής είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτημα δικαιωμάτων των παιδιών. Σκεφτείτε δύο Έλληνες πατεράδες που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό, έχουν αποκτήσει παιδί, ο ένας βιολογική σχέση με το παιδί, ο άλλος όχι. Τη στιγμή που μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο και έρχονται στην Ελλάδα, η σχέση του παιδιού με τον έναν γονέα διακόπτεται τη στιγμή που βγαίνουν στο αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι ο βιολογικός γονέας, το παιδί πηγαίνει σε ίδρυμα».

«Χρειάζεται βαθύς διάλογος για το θέμα αυτό, υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα που αγνοούμε. Νομικά δεδομένα, πραγματικά δεδομένα και θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο να ανοίξει αυτός ο διάλογος και να ακούσουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ