Κεδίκογλου: Είμαστε ενωμένοι

Ανοικτό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που αποτύχει η κυβέρνηση. Όπως είπε, «είναι ένας ορατός κίνδυνος. Αν αποτύχει η κυβέρνηση θα είναι αποτυχία όλων μας».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα ενότητας. Δεν είναι εύκολο να πάρεις αποφάσεις για περικοπές τα 11,5 δις όμως πρέπει να βρεθούν όχι μόνο γιατί εξασφαλίζεις ότι μένεις στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αποκτάς πρόσβαση σε πολλαπλάσια κεφάλαια».

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να βρουν το τέλειο μείγμα. Είναι φυσικό ο καθένας να θέλει να βρεθεί η καλύτερη λύση» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε ότι «ζητούμενο η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας». «Αυτήν τη στιγμή οι εξελίξεις στην ΕΕ είναι πολύ γρήγορες, οι επόμενοι μήνες θα σφραγίσουν το μέλλον της Ευρώπης», είπε.

Σε ότι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θέτεις επισήμως κάτι όταν έχεις δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επιτυχίας. Τα 11,5 δις είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας». «Ακολουθούμε τον μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Προσπαθούμε να γίνει αυτό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Οι θυσίες που θα πρέπει να γίνουν, να γίνουν με τον δικαιότερο τρόπο. Αναζητούμε κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές» εξήγησε.

Για τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ περί συνέχισης της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ «όψιμο και ευπρόσδεκτο».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ