Κατσίκης στον realfm 97,8: Ας περιμένουμε να δούμε τη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τους προβληματισμούς του για τη συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του realfm 97.8 με τους Άκη Παυλόπουλο και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσίκης “προβληματίστηκα πώς το κοινό ανακοινωθέν θα μπορούσε να επισφραγίσει και μία συναφθείσα συμφωνία για την οποία είχα τις επιφυλάξεις μου. Αποδεικνύεται ότι καμία συμφωνία δεν είναι προϊόν συλλογικής απόφασης του συνόλου των αποτελούντων την Ιεραρχία πολύ περισσότερο όταν οι πρώτες αντιδράσεις φάνηκαν σήμερα από τον Σύνδεσμο Κληρικών όπως εκφράστηκαν διά του εκπροσώπου τους σχετικά με τη διαφορετική θέση που έχουν με αυτήν τη συμφωνία” επεσήμανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι αναμένει τη θέση που θα λάβει το Πατριαρχείο.

Στην επισήμανση ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρολομαίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, ο κ. Κατσίκης υπογράμμισε “θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Ο Μακαριώτατος είπε ότι θα στηρίξει τα συμφέροντα των κληρικών εφόσον αυτοί πιστεύουν ότι θίγονται”

Εξέφρασε, ακόμη, τους προβληματισμούς τους όσον αφορά στη μετάβαση των κληρικών από το Δημόσιο σε έναν άλλον χώρο διοίκησης και ανέλυσε τους λόγους που τον προβληματίζει το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα προσληφθούν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι σχολίασε: “Εάν το εμπόδιο ήταν να φύγουν 10.000 κληρικοί από το δημοσιοϋπαλληλίκι για να μπουν άλλοι 10.000 για να αναπληρώσουν ενδεχομένως κενές θέσεις, το αποτέλεσμα το οικονομικό και το αποτέλεσμα της δαπάνης που θα βάρυνε ή θα ελάφρυνε το ΓΛΚ, πού βρίσκεται; Επιδοματικά χορηγούμε με τα χρήματα που θα παρείχαμε υπό μορφή μισθοδοσίας στους κληρικούς, το ίδιο ποσό δίδουμε τώρα. Γιατί το κάνουμε; Πώς προέκυψε η δαπάνη για να εξασφαλίσουμε την πληρωμή 10.000 νέων υποψηφίων, που θα έρθουν, δημοσίων υπαλλήλων;” αναρωτήθηκε.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κατσίκης στον realfm 97.8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ