Κατσαφάδος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση – Στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς»

«Προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην πρόληψη και στη αποτροπή» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν θα ξαναδώ το παιδί μου» – Συγκλονίζει η μητέρα του Μιχάλη που δολοφονήθηκε από τους χούλιγκαν

Μιλώντας στην εκπομπή «UPDATE» του ertnews, o κ. Κατσαφάδος ανέφερε αρχικά: «Ξεκινώντας να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος άδικα έχασε τη ζωή του, στην οικογένεια του Μιχάλη και να ευχηθούμε και να δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε ο Μιχάλης να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής οπαδικής βίας, η οποία δυστυχώς δεν μαστίζει μόνο τον ελληνικό αθλητικό χώρο, αλλά βλέπετε ότι είναι ένα πανευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο φαινόμενο».

«Είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στη μνήμη αυτού του αδικοχαμένου παιδιού να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι και να καταδικαστούν. Από εκεί και πέρα προφανώς και γίνανε πολύ σοβαρά λάθη στην όλη διαχείριση. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Τόσο υπουργός όσο και εγώ, αναγνωρίζουμε ότι επιχειρησιακά σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της πρόληψης και της αποτροπής, έγιναν πολύ σοβαρά λάθη. Για αυτό το λόγο υπήρξαν άμεσα και κάποιες συγκεκριμένες απομακρύνσεις. Για αυτό το λόγο διετάχθη και μία ΕΔΕ η οποία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από την επεξεργασία και την ανάλυση όλων των στοιχείων σε βάθος, θα εξάγει ένα πόρισμα το οποίο θα αποδώσει τις ευθύνες οι οποίες υπάρχουν σε αυτούς τους όποιους τις έχουν και θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία» συνέχισε.

Πηγές υπ. Προστασίας του Πολίτη για Νέα Φιλαδέλφεια: Θα εξεταστούν 15-20 άτομα της ΕΛΑΣ, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων

«Ήταν φασίστες, τρομοκράτες υπό τον μανδύα του χουλιγκανισμού ήρθαν και έκαναν αυτή την καταδρομική επίθεση» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για αυτούς που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης. «Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν θύλακες ακόμα και στα γήπεδα, ακροαριστερών και αναρχικών ομάδων, όπως επίσης και ακροδεξιών ομάδων. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βγαίνει από το τελευταίο επεισόδιο και κατά το παρελθόν έχουν απασχοληθεί οι Αρχές» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο χρειάζεται σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία και όχι αντιπαράθεση για να αντιμετωπιστεί.

«Ούτε εγώ ούτε ο κ. Οικονόμου είχαμε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα» ξεκαθάρισε ο κ. Κατσαφάδος. Αναφορικά με το εάν θα γίνουν άλλες καρατομήσεις, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: «Είμαστε ξεκάθαροι.Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν, όσο ψηλά κι αν είναι. Στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς».

Νέα Φιλαδέλφεια: Το πρώτο μήνυμα των Bad Blue Boys μετά την δολοφονία του 29χρονου – Η αποκάλυψη του enikos.gr

Όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, ανέφερε ότι «η δουλειά μας είναι να φτιάξουμε μία αστυνομία σύγχρονη και ασφαλή για τους πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ