Κατρίνης: Όχι στο εμπόριο πτυχίων, ναι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι «σε αυτό το εμπόριο πτυχίων και ψευδούς εικόνας εμείς λέμε όχι. Λέμε όμως ναι στο διάλογο για την συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, λέμε ναι σε ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο, λέμε ναι σε ένα ενισχυμένο δημόσιο πανεπιστήμιο, λέμε ναι σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο που δεν θα έχει ως προτεραιότητα την επένδυση στο κέρδος με κάθε τίμημα, αλλά την επένδυση στους φοιτητές και στην Παιδεία».

Όπως είπε, το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων δεν συνιστά ούτε μεταρρύθμιση, ούτε ιστορική στιγμή. Γιατί δεν απαντά σε κανένα από τα καθολικά αιτήματα της εποχής για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την ενίσχυση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά μόνο στα αιτήματα και τις ανάγκες κάποιων επιχειρηματιών, φίλων της κυβέρνησης που πάνω στις δικές τους επιχειρηματικές επιδιώξεις, στήθηκε αυτό το νομοσχέδιο.

Τόνισε δε, ότι δεν πρέπει «να μην μας κουνάνε το δάχτυλο κάποιοι που είδαν φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και μπήκαν. Να μην κουνάνε το δάχτυλο στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα ξαναγίνει μεγάλη και θα σαρώσει νοσηρές νοοτροπίες και καταστάσεις».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ