Κατατέθηκε το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής σε βάρος του Νίκου Παππά

Αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά κατατέθηκε από 30 βουλευτές της ΝΔ στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Το αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πριν από λίγο στην τοποθέτησή του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την τέλεση δύο αδικημάτων, εκείνο της δωροληψίας που είναι σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο της παράβασης καθήκοντος που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως είπε ο κ. Μπούγας “μετά τη μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού κρίναμε ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά”.

Το αίτημα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από την Ολομέλεια του Σώματος, καθώς σήμερα δεν υπήρξε συνεδρίαση και μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να ψηφιστεί εάν θα υπάρξει σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ή όχι. Για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή σύμφωνα με τον κανονισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές. Σε ερώτηση για το πότε θα περατωθεί το έργο της Επιτροπής εφόσον συσταθεί, ο κ. Μπούγας είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής. Ωστόσο επειδή, όπως και πέρυσι, δεν υπήρχαν θερινά τμήματα, ίσως συνεχιστεί κανονικά το έργο της Βουλής.

Η πρόταση σύστασης προκαταρκτικής εξέτασης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ