Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ζητούν Βαρουφάκης και Βελόπουλος

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους στη Βουλή, τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επανέλαβε τη θέση του κόμματος ενάντια στην ιδέα της βουλευτικής ασυλίας. “Ήταν προεκλογική μας δέσμευση και παραμένει θέση μας ότι κανένας από εμάς δεν δικαιούται να έχει ασυλία, είτε είμαστε βουλευτές είτε υπουργοί είτε τέως υπουργοί”, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι ο λόγος που το ΜέΡΑ 25 έχει αυτή τη θέση είναι ότι την ίδια ώρα που υφίσταται βουλευτική ασυλία, οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι στη βροχή μηνύσεων.

Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας ότι καταγγέλλουν την βουλευτική ασυλία πολιτικά πρόσωπα, όταν είναι στην αντιπολίτευση αλλά είναι θέμα που το ξεχνούν όταν είναι στην κυβέρνηση.

Ως προς το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Κυρανάκη, ο κ. Βελόπουλος είπε πως η Ελληνική Λύση θα το καταψηφίσει, επιχειρηματολογώντας ως εξής: “Βουλευτής δεν θα μπορεί να μιλάει ελεύθερα; Και θα βγαίνει ο κάθε κύριος Δημητράς, που εκπροσωπεί ένα φορέα που δεν υπάρχει, όπως είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που έχει καταγγελθεί από το 2007 για παρατυπίες και οικονομικά σκάνδαλα και ο πρόεδρος του μπήκε φυλακή;”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.