Κασσελάκης σε Πολάκη: «Αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις» – Διαψεύδει η Κουμουνδούρου

Σειρά συναντήσεων έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ΓΣΕΕ, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού. Στις 17:00 είναι η Πολιτική Γραμματεία με ψηλά στην ατζέντα τον προγραμματισμό του Συνεδρίου, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, φέρεται να υπήρξε ένταση καθώς ο κ. Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε να διαφωνεί με το ύψος που δίνεται για τα εξοπλιστικά προγράμματα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Παύλο αν δε σου αρέσει μπορείς να φύγεις». Ωστόσο, πηγές της Κουμουνδούρου διαψεύδουν αυτή την είδηση.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ τουλάχιστον, προσδιορισμό του κατώτατου μισθού στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατοχύρωση της διαπραγματευτικής δύναμης στον συνδικαλισμό, υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το πρώτο βήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να υπάρχει επισφάλεια στον κόσμο της εργασίας». Της καταλόγισε ότι έχει σχεδιασμό να υπάρχει «συγκεντρωτισμός στην κεφαλαιακή δομή της χώρας και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών», ότι έχει υπονομεύσει τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και πως παράλληλα η ακρίβεια «ταλανίζει όλη την κοινωνία και τα εργατικά στρώματα», την ίδια ώρα, όπως είπε, που δεν αυξάνονται τα εισοδήματα.

«Τα εισοδήματα στη χώρα μας είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλά και γι’ αυτό είμαστε στη θέση 24 από τις 27 χώρες της ΕΕ. Σύγκλιση ελάχιστη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ό,τι και να λέμε για τους δημοσιονομικούς μας στόχους», τόνισε. Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιβάλει και την «φτηνή ελαστική εργασία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες σας, θέλουμε να υπάρχει κατοχύρωση της διαπραγματευτικής δύναμης στον συνδικαλισμό, γιατί είναι στοιχείο Δημοκρατίας για εμάς. Είναι στοιχείο δικαιοσύνης και στοιχείο ανάπτυξης γιατί μία κοινωνία πρέπει να μπορεί να στηρίζεται σε μια στέρεα βάση και η εργασία, οι άνθρωποι του μόχθου, είναι αυτή η βάση», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ότι τα trickle down economics είναι μια οικονομική θεωρία, «οικονομική που ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει πετύχει», αναφέροντας ότι τα χρόνια του Ρήγκαν το χρέος στις ΗΠΑ αυξήθηκε πάρα πολύ. Σημείωσε ότι μια τέτοιου τύπου ανάπτυξη, δεν είναι βιώσιμη, «όπως γνωρίζουμε επίπονα στην Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ