«Καρφιά» Μητσοτάκη για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Καλή τύχη, θα πω εγώ»

Για το ενδεχόμενο ενοποίησης της λεγόμενης μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, με ενιαίο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Τι εννοώ με αυτό: μονίμως άκουγα, τέσσερα χρόνια τώρα, «να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, να φύγει ο Μητσοτάκης». Για να έρθει ποιος και να κάνουν τι; Να απαντήσουν πρώτα σε αυτό: ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση σε αυτό το οποίο πρεσβεύει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Μετά να δουν εάν μπορούν να συνεννοηθούν.

Καλή τύχη, θα πω εγώ. Δεν θα είναι απλή υπόθεση. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαϋλωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να «συριζοποιηθεί». Εάν αυτό τελικά τους φέρει πιο κοντά δεν το ξέρω, αλλά ξέρετε μερικές φορές οι εγωισμοί και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ κοιτάω τα του οίκου μου. Και πιστεύω ότι αυτό το οποίο πετύχαμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να εκφράσουμε μέσα από τις πολιτικές μας μία πιο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Και επικρατήσαμε πολιτικά επειδή εφαρμόσαμε συγκεκριμένες πολιτικές, επειδή φέραμε ανάπτυξη, επειδή κάναμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί, επειδή οι πολιτικές μας είχαν κοινωνικό πρόσημο, επειδή επιδείξαμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης.

Άρα, μην βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Δεν είναι το ζήτημα «να φύγει ο Μητσοτάκης», το ζήτημα είναι ποια είναι και αν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση. Εξάλλου, να το ξαναπώ στην αρχή της θητείας μου, το είχα πει και το 2019, λίγοι με πίστεψαν: για τις εθνικές εκλογές έχουμε ακόμα τέσσερα χρόνια μπροστά μας. Έχουμε λοιπόν μπόλικο χρόνο να δούνε τι μπορούν να κάνουν.

Αλλά, κυρίως, να προτάξουν εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις, να βοηθήσουν και την κυβέρνηση -τώρα, θα μου πείτε, αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ειρωνικό ή αυτάρεσκο- να γίνει καλύτερη. Αλλά αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση ουσιαστικά που να παράγει συγκεκριμένες προτάσεις…» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία. Και το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο στο TikTok. Από εκεί και πέρα, νέος είναι ο κ. Κασσελάκης, θα τον δούμε στην πράξη. Δεν μπορεί να μην σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών» τόνισε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα να συγχρονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υποτιμώ κανέναν, σέβομαι όλους τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν θα είναι δυστυχώς στη Βουλή άρα δεν μπορούμε να έχουμε απευθείας αντιπαράθεση, είναι προβληματικό αυτό για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά θα κριθεί στην πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ