Καραθανασόπουλος στον Realfm 97,8: Η πρόταση δυσπιστίας θέλει να αναδείξει μια ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση

«Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, αυτή που στριμώχνει την κυβέρνηση είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών που έχουν δυσκολέψει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είτε τους υπονομεύουν είτε είναι απόντες», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις», είπε, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ «επιδιώκει να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα άλλα κόμματα θέλει να αναδείξει μια ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και αξιοποιείται στον εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα στα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία. «Εντάσσεται σε μια λογική ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε πολιτικές που όχι μόνο δεν αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική, αλλά επί της ουσίας προσπαθούν να διαμορφώσουν μια ευρύτερη συναίνεση», σημείωσε.

Επισήμανε πως το πόρισμα του ΚΚΕ ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο καθώς δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας, το προσωπικό ήταν αποδυναμωμένο, άρα επιρρεπές στο ανθρώπινο λάθος και δεν μπορούσε κανείς να ελέγξει τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Όλα αυτά οφείλονται στην πολιτική της ΕΕ για τον σιδηρόδρομο, όπως εξήγησε. Επίσης, το πόρισμα του ΚΚΕ καταγράφει ποινικές ευθύνες για κακουργήματα μιας σειράς υπουργών.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία, υπογράμμισε πως «αποδεικνύεται ότι εντός των τειχών της Ευρωζωνης και της ΕΕ όχι μόνο σύγκλιση δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει απόκλιση».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, επισήμανε πως η όποια αύξηση ανακοινωθεί, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πληθωρισμό που υπάρχει, ενώ δεν καλύπτονται οι απώλειες των προηγούμενων χρόνων. Η δε πορεία του μέσου μισθού «δείχνει ότι συρρικνώνεται διαρκώς, είναι στα επίπεδα του 2009», όπως είπε.

Τελικά, η όποια σύγκλιση θα γίνει προς τα κάτω «με όλο και χαμηλότερους όρους», γιατί συμπιέζεται το επίπεδο των μισθών και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, «στο όνομα της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων», συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ