Καραμέρος στον Realfm 97,8: Αφήνουμε πίσω τις κακοκαιρίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι χωράφι αλλά παγκόσμια κληρονομιά

Στην Λήμνο μετά την κακοκαιρία «Bora» βρίσκεται ο Γιώργος Καραμέρος και από εκεί μίλησε για τα προβλήματα του νησιού αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη με την νέα του ιδιότητα και είπε ότι «υπάρχουν ελλείψεις και ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο που αντιμετωπίζει πολλών μορφών προκλήσεις και προβλήματα και έρχονται να προστεθούν οι συνέπειες του φαινομένου στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και κυρίως το δημογραφικό που είναι πολύ πιο έντονο σε αυτά τα νησιά με τους νέους να φεύγουν. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα λυθεί από μία επίσκεψη ενός στελέχους αντιπολίτευσης. Πρέπει να γίνει μια καταγραφή και να συνεργαστούμε με τον Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης και να έχουν ο Δήμος και η Περιφέρεια τα εργαλεία τους, πόρους ανθρώπινους και οικονομικούς ώστε να διαχειρίζονται τα προβλήματα».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Σε ερώτηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη ο κ. Καραμέρος απάντησε ότι «είναι μια θεσμική συνάντηση, βέβαια έχουμε μπροστά μας τη μάχη για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και νομίζω ότι προέχει η μάχη για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Οι θεσμικές συναντήσεις είναι ευπρόσδεκτες ειδικά όταν υπάρχει σοβαρή και ειλικρινής πληροφόρηση για μείζονα ζητήματα, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής, όπου βλέπουμε να υπάρχουν προβλήματα και θολά σημεία ή άλλα ζητήματα όπως για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όπου χθες υπήρξε μια διπλωματική ήττα στον τομέα του Πολιτισμού».

«Γιατί ήταν διπλωματική ήττα τα όσα έγιναν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Στάρμερ»

Εξήγησε γιατί το θεωρεί ήττα, λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε το κλίμα που συμφέρει την Ελλάδα και αυτό έχει να κάνει με την κυριότητα των Μαρμάρων και όχι με τον δανεισμό που κατοχυρώνει την κυριότητα στη βρετανική πλευρά. Όπως εξελίχθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Στάρμερ υπάρχουν θολά σημεία. Όταν σου έχουν κλέψει κάτι και εσύ δέχεσαι να στο δανείσουν αποδέχεσαι ότι είναι κύριος ο άλλος. Εδώ δεν πρόκειται για χωράφι αλλά για μια παγκόσμια κληρονομιά. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει αυτή την υπόθεση στην προεκλογική του φαρέτρα. Είμαστε σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο. Όσοι παρακολουθούν την καθημερινή ατζέντα του πρωθυπουργού επιχειρεί μία φυγή προς τα εμπρός με εγκαίνια και εκδηλώσεις αλλά δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, στην οικονομία, το ασφαλιστικό, το κυκλοφοριακό, την ανθεκτικότητα των πόλεων κλπ.».

Για την πρόταση Ανδρουλάκη για τις τράπεζες

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις τράπεζες, ο κ. Καραμέρος τόνισε ότι «καλωσορίζουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αν και έρχεται λίγο καθυστερημένα. Θεωρούμε ότι είναι αρκετά μικρή ως προς το αποτέλεσμα. Από την Πρωτομαγιά έχουμε καταθέσει νομοθέτημα με την αιτιολογική έκθεση 11 άρθρων. Η πρόβλεψή μας για την φορολόγηση των τραπεζών ήταν στο άρθρο 5. Είναι ένα θετικό βήμα που το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε λίγο αργά. Αυτό το 5% που αποφέρει 120 εκατ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει, ο κ. Καραμέρος απάντησε ότι «θα αφήσω πίσω τις κακοκαιρίες και τις καταστροφές που είχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε να έχουμε μια θετική νέα ημέρα. Με την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου αποπνέει το κόμμα σιγά- σιγά αξιοπιστία, σοβαρότητα και εμπιστοσύνη σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Μπορούμε με τις πράξεις και τις πρωτοβουλίες μας να είμαστε Αξιωματική Αντιπολίτευση στην κοινωνία και αυτό θα επιδιώξουμε. Θεωρώ ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας και μπορούμε να αρθρώσουμε λόγο χωρίς να θολώνει το μήνυμά μας και χωρίς να ασχολούμαστε με την παραπολιτική και όποια άλλη προσωπική ατζέντα».

Σχετικά με την πρόταση της Νέας Αριστεράς για τον Χρήστο Ράμμο και την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Καραμέρος είπε ότι «είναι ένα πρόσωπο στο οποίο η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με τρόπο που προσβάλλει το Κράτος Δικαίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι η στιγμή να μιλήσουμε για την επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι θεσμική απρέπεια και στο πρόσωπο της ΠτΔ και στον ίδιο τον θεσμό τόσους μήνες πριν και λυπάμαι την έχει ανοίξει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα πρέπει πρώτος να εξηγήσει τι είναι αυτό που τον κάνει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου. Είναι νωρίς για αυτή τη συζήτηση.

Εμείς έχουμε μια δουλειά, να σταθεροποιήσουμε το κόμμα μας, να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας ζητούν οι πολίτες που μας στήριξαν και στη συνέχεια να τοποθετηθούμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Ράμμου».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στη Νέα Αριστερά όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και ιδιαίτερα οι βουλευτές που δώσαμε κοινούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους και να πάψουν κάποιοι να είναι τόσο άκαμπτοι. Εμείς δεν διακρινόμαστε για  ηγεμονισμό.

Έχουμε μπροστά μας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μία ανακατανομή των ρόλων για μία επανεκκίνηση. Θα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να είμαστε στιβαροί και στη συνέχεια να ξεκινήσει διάλογος σε επίπεδο προγραμματικό ή ιδεολογικής γραμμής. Εκεί μπορεί να διατυπώνονται κάποιες διαφορές που θεωρώ προσχηματικές και επίσης πρέπει να μην συμβάλλει κανένας σε αυτόν τον κατακερματισμό που κυρίως εξυπηρετεί την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν δίνει μια ισχυρή Αντιπολίτευση που να έχει αντιστοίχιση με την κοινωνική πλειοψηφία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ