Καπερνάρος:Θαυμάστε τους…

Καπερνάρος:Θαυμάστε τους…

 

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ασκεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή τις απαντήσεις που έλαβε στην ερώτηση που κατέθεσε για το νοσοκομείο της Θήβας.

 

“Στις 16/4/13  κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή με θέμα: «Ανεπαρκείς και επιδεινούμενες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Θήβας και επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του», προς τους Υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η μοναδική «απάντηση» που έλαβα είναι του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ζήτησα απαντήσεις και διευκρινήσεις για τις τεράστιες ελλείψεις του εν λόγω νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί 75.000 κάτοικους, την Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και Θίσβης, το Στρατόπεδο, τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και την Εθνική Οδό. Οι περισσότερες κλινικές δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες, δεν υπάρχουν γιατροί, υλικά και φάρμακα, ενώ πολλές εφημερίες έχουν ανασταλεί εδώ και καιρό”, τονίζει ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Θαυμάστε τώρα τον τρόπο με το οποίο μας απαντάει ο κ. Σταϊκούρας σε όλα αυτά τα προβλήματα: έχει την καλοσύνη να μας ενημερώσει πως στον κρατικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους έχουν εγγραφεί, για νοσηλευτικά ιδρύματα, πιστώσεις ύψους 1.341.000.000 ευρώ, για εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών και αρκείται σε αυτό!”, τονίζει ο κ. Καπερνάρος και βασιζόμενος στην απάντηση του κ Σταϊκούρα διερωτάται: “Τι σχέση έχει αυτό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Νοσοκομείο Θήβας, το οποίο αδυνατεί να περιθάλψει τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, που έχουν απόλυτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην περίθαλψη; Τι σχέση έχει η επιχορήγηση για τα παρελθόντα χρέη, με την σημερινή εξευτελιστική κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Θήβας και ολόκληρης της Χώρας; Τι σχέση έχει η απάντηση αυτή με τα ερωτήματα που του έθεσε ένας εκλεγμένος Έλληνας Βουλευτής; Ποιος, επιτέλους, θα απαντήσει με εντιμότητα; Πως θα εξασφαλιστεί η Υγεία των Ελλήνων Πολιτών;

Ο κ. Καπερνάρος δημοσιοποιεί την ερώτηση που κατέθεσε και την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και σημειώνει: “Αφήνω στην κρίση σας τα λόγια του κ. Σταϊκούρα και δεσμεύομαι να σας αποστείλω και τις απαντήσεις των άλλων δυο συναρμόδιων Υπουργών. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι είναι Υπουργοί και συναποτελούν Κυβέρνηση! Ξαναθαυμάστε τους…”

 

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του κ.Καπερνάρου

 

Διαβάστε την απάντηση του κ. Σταϊκούρα

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ