Κακλαμάνης: Δεν θα εκπλαγώ να δω τα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα να συνενωθούν υπό τον Μπέο

Τα πυρά του κατά του Αχιλλέα Μπέου έστρεψε ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τις χυδαίες δηλώσεις του επανεκλεγέντα δημάρχου Βόλου, κάνοντας λόγο για ένα «αηδιαστικό» φαινόμενο και εκφράζοντας την πολιτική του εκτίμηση ότι «όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα τα ακροδεξιά να συνενωθούν υπό τον Μπέο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά», ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως οι φιλοδοξίες του Αχιλλέα Μπέου έχουν ξεπεράσει τα όρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε πως εάν ο ίδιος ήταν στέλεχος στον συνδυασμό του κ. Μπέου θα είχε παραιτηθεί, ενώ διατύπωσε την άποψή του ότι η ΝΔ θα έπρεπε να είχε κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο στον δήμο Βόλου.

Στην αρχή της συζήτησης, ο Νικήτας Κακλαμάνης κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών. «Είμαι ικανοποιημένος… Επτά κόμματα της αντιπολίτευσης από τη μια μεριά, ΝΔ μόνη της από την άλλη σημειώσατε 2. Αυτό δείχνει ένα θεσμικό κενό μέσα σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει η αντιπολίτευση να σοβαρευτεί και να αφήσει τις τζιριτζάντζουλες διότι δεν είναι καλό», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, εάν πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα ενοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι οι ευρωεκλογές και από την εμπειρία μου αλλά και παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα. Δηλαδή ο κ. Κασσελάκης τι ονειρεύεται έναν δεύτερο Ανδρέα Παπανδρέου που θα συνενώσει όλη την Κεντροαριστερά; Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλακη θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, να σοβαρευτούν και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, εκεί που τους έχει τάξει ο λαός».

Σχετικά με τον Αχιλλέα Μπέο και τις δηλώσεις του, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, εξέφρασε την πολιτική του εκτίμηση ότι «οι φιλοδοξίες του συγκεκριμένου τύπου έχουν ξεπεράσει πια την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα εκπλαγώ να δω όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα τα ακροδεξιά να συνενωθούν υπό τον Μπέο». «Το 2019 που είχα εγώ την ευθύνη των αυτοδιοικητικών εκλογών η ΝΔ είχε κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο στον δήμο Βόλου με επικεφαλής υποψήφια δήμαρχο την πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι ήταν λάθος, έπρεπε να είχαμε ξανακατεβάσει υποψήφιο», είπε στη συνέχεια και σε ερώτημα εάν αυτά τα στελέχη θα πρέπει να διαχωρίσουν τον εαυτό τους είπε: «Εγώ αν ήμουν ένα από αυτά τα στελέχη θα το είχα ήδη κάνει». Σε ερώτημα εάν θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο το φαινόμενο, σχολίασε: «αηδιαστικό».

Αναφερόμενος, τέλος, στις ευρωεκλογές τόνισε πως «ο στόχος είναι να κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές. 6-0 το σκορ από το 2019 μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν μας χαλάει καθόλου και το 7-0».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ