Και τώρα οι προγραμματικές δηλώσεις

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τις προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το Σάββατο ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Νο 2 ο Δραγασάκης

Την προετοιμασία με τους υπουργούς, με απόντα τον Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, έχουν αναλάβει ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλώς ο συντονιστής των οικονομικών υπουργείων, αλλά το πραγματικό Νο 2 του νέου σχήματος, μετά τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλ. Φλαμπουράρης, επίσης, που έχει αναλάβει συντονιστής του κυβερνητικού έργου, επιβεβαιώνεται πως είναι ένα από τα πρόσωπα που ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται περισσότερο.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις

Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει ουσιαστικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ θα ενημερώσει επί της ουσίας για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το θέμα του προγράμματος και του χρέους. Όποιες τροποποιήσεις ακολουθήσουν-κάτι που θεωρείται βέβαιον-θα λαμβάνουν υπόψη και τους συμβιβασμούς που θα υπάρξουν από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, πιθανόν και τα νέα μέτρα που στην πορεία χρειαστεί να ληφθούν.

Η σύγκρουση Τσίπρα-Σαμαρά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων η πρώτη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την αλλαγή ρόλων των δύο ανδρών. Συνολικότερα εμφανίζει ενδιαφέρον το είδος της αντιπολίτευσης που θα επιλέξει ως αξιωματική αντιπολίτευση η ηγεσία της ΝΔ, αλλά και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τι στάση θα κρατήσει ο Αλ Τσίπρας-που θεωρείται βέβαιον ότι θα αντιδράσει ακόμα και με αποκαλύψεις (π.χ. e-mail Γκ. Χαρδούβελη), εάν προκληθεί υπέρ του δέοντος.

Οι πρώτες εμφανίσεις

Για πρώτη φορά στη νέα Βουλή θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά, βεβαίως, τόσο το Ποτάμι όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ανοιχτή» ΚΟ του ΚΚΕ

Το μεσημέρι σήμερα συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Είναι η πρώτη φορά που η ΚΟ του ΚΚΕ θα είναι-κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα-ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ