Ίσες ευκαιρίες στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα ζήτησε ο Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσες ευκαιρίες για τις ρωσικές εταιρείες στην Ελλάδα ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα. 

“Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικόποιήσεις των κρατικών εταιρειών, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε αυτούς τους διαγωνισμούς και ελπίζουμε ότι αν θα υλοποιηθούν, οι ρωσικές εταιρείες δεν θα είναι σε χειρότερη θέση από άλλους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία. Τίποτα άλλο δεν χρειαζόμαστε. Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις, υπάρχει” είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, εξηγώντας που εστιάζεται το ενδιαφέρον.

“Πρώτα απ’ όλα στην υλοποίηση έργων υποδομών, αγωγών, λιμάνια και όχι μόνο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς, στην προμήθεια ενεργαικών πόρων, στον τομέα της βιομηχανίας και σήμερα το συζητήσαμε σε βάθος με τον Έλληνα πρωθυπουργό”  επισήμανε.

Ο κ. Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια και τόνισε:

“Συζητήσαμε θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων έργων στο τομέα της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτών των έργων μπορεί να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις που θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε κάποια σχέδια που σήμερα συζητήσαμε, αλλά και να λύσουμε τα ζητήματα των χρηματοπιστωτκών σχέσεων σε ευρύτερο πλαίσιο, ενόψει υλοποίησης αυτών των έργων”.  

 

 Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 Το πρόγραμμα δράσης που υπέγραψαν Τσίπρας και Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Το γράμμα του Γλέζου στον Πούτιν 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ