Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός ξέρει το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση – Έτσι έμαθα για τα νέα καθήκοντά μου

Η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη είπε ότι ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο τηλέφωνο μισή ώρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για να την ενημερώσει για τα νέα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, «ο πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης».

Η κυρία Λυτρίβη τόνισε ότι «νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιας πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελματική κατάρτιση».

Μίλησε επίσης για τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπε, τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό.

«Θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε και όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι κρινόμαστε στο τέλος», συμπλήρωσε.

‘Εξι μόλις μήνες από την εκλογή της στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Ν.Δ., η υφυπουργός που είναι πολιτικός επιστήμονας, με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές της δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), μιλάει για το «πραγματικό βάπτισμα».

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», πρόσθεσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ