Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Το ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης δεν είναι θέμα προσώπων

«Υπήρξε ΚΥΑ του κ. Χατζηδάκη και του κ. Γεωργιάδη με την οποία καταργείται το επίδομα επίσχεσης εργασίας. Είναι κρίσιμο γιατί για χιλιάδες εργαζόμενους το επίδομα αυτό ήταν η τελευταία άμυνα που είχαν απέναντι στην απλήρωτη εργασία. Το να έρχεται αυτό σε μια στιγμή που έχουμε πολλά φαινόμενα παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη μου δίνει άλλο ένα σήμα ανομίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να έχεις πολίτες δύο κατηγοριών. Με βάση αυτή την αρχή πρέπει να σχεδιάσουμε. Η δική μας γνώμη ως Νέα Αριστερά είναι ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά το δικαίωμα στον γάμο με όλα τα δικαιώματα για τα ζευγάρια. Κάθε πρόταση σε αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη» ανέφερε.  «Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη και ανάλογα με το τι θα προτείνει η κυβέρνηση, θα κάνουμε τις ανάλογες δικές μας νομοθετικές προτάσεις» πρόσθεσε.

«Το ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης δεν είναι θέμα προσώπων. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ένας άνθρωπος μόνος, έχει συγκεκριμένη ηγετική ομάδα που εκφράζει συγκεκριμένη κατεύθυνση και το μεγάλο ερώτημα για τις προοδευτικές δυνάμεις στον βαθμό που μας αφορά να υπάρχει εναλλακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι απλά να παίζουμε μουσικές καρέκλες μεταξύ μας, είναι το πώς θα έρθει στην κάλπη ένας κόσμος που αυτό το διάστημα έχει απογοητευτεί από τον προοδευτικό χώρο» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Μέσα στον Γενάρη και τον Φλεβάρη θα κάνουμε περισσότερες από 80 ανοιχτές συνελεύσεις της Νέας Αριστεράς σε όλη τη χώρα, ανοιχτές σε όποιον πολίτη θέλει να έρθει και τέλη Φλεβάρη θα γίνει μια πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ