Η πρώτη διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου να μην συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαφώνησε ανοιχτά λέγοντας: «Όλα θα αποφασιστούν στην συνεδρίαση της ΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μετέχει με το καλύτερο δυναμικό»ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο πρώην υπουργός στην συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος. «Υπάρχουν άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και παλαιότερα τα οποία είναι άξια και υπηρέτησαν με τον  καλύτερο τρόπο τις θέσεις που είχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ   Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκαθάρισε αν θα μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας πολιτικά στελέχη ή εξωκοινοβουλευτικά. «Θα στηρίξουμε ενεργά την κυβέρνηση.Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αυτό που έκαναν άλλοι που παρίσταναν την  συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και την αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  Νωρίτερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διαφώνησαν με τον Ευ. Βενιζέλο για την συμμετοχή μόνο εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και Ευθυμίου εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και τόνισαν ότι  θα πρέπει να μετέχουν και πολιτικά πρόσωπα. Γι αυτό τον λόγο άργησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης να πάει στην σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων της βουλής. 

«Οι ψηφοφόροι δεν μας ψήφισαν για να μπει στην κυβέρνηση ο Μαραβέγιας» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ 

Το πρωί ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος και τόνισε την ανάγκη εκτός από τον σχηματισμό κυβέρνησης, τη συγκρότηση μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, όπως είπε, για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε αυτή την ομάδα πρέπει να συμμετέχουν και πρόσωπα από τα άλλα κόμματα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στο προγραμματικό πλαίσιο όσο και στα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση: «Δεν θα μιλήσω μόνο για φερεγγυότητα των προσώπων. Χρειάζεται και καταλληλότητα των προσώπων».«Είμαι αισιόδοξος από τη συνάντηση με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Έχουμε πολύ μεγάλο βαθμό σύγκλισης απόψεων και έχει τώρα πολύ μεγάλη σημασία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Γιατί πρέπει να στείλουμε στο εξωτερικό ένα μήνυμα σταθερότητας και αξιοπιστίας της χώρας και στο εσωτερικό, δηλαδή στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ασφάλειας και προοπτικής, γιατί οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αρχίσουν να χαμογελούν και πάλι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές της Ιπποκράτους τονίζουν ως ιδιαίτερα κρίσιμο τον ρόλο των αρχηγών των κομμάτων εξηγώντας πως ακόμη κι αν ένα κόμμα δεν μετέχει στην κυβέρνηση απαιτείται να στηρίξει αυτήν την εθνική προσπάθεια. Ερωτηθείσες ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα κλίνοντας προς το παρόν σ’ ένα μάλλον μικτό κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή και μη πολιτικών στελεχών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της συνάντησης Σαμαρά-Κουβέλη, αναμένεται κα τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τη Δημοκρατική Αριστερά, τα θέματα στα οποία έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είναι τα εργασιακά και κοινωνικά, ενώ δεν θα θέσουν βέτο στο θέμα του Σαμαρά. «Τα πρόσωπα θα τα δούμε» επισημαίνουν.

πηγή: www.real.gr    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ