Η παράκληση του Νίκου Χατζηνικολάου στην Νίκη Κεραμέως για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008

Στην υπόθεση των επιτυχόντων, αλλά μη διορισθέντων, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απευθύνθηκε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία του παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων, λέγοντας τα εξής:

“Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό -και δεν θέλω απάντηση, θέλω μόνο να το σκεφτείτε- να σας απευθύνω μία έκκληση για τους αδικημένους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι παραμένουν έκτοτε αδιόριστοι, και οι οποίοι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της κρατικής αναλγησίας όλων των προηγούμενων ετών. Και αναφέρομαι στις κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν σκύψει στο πρόβλημα αυτό, όχι μόνο για όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αλλά για όλους, γιατί αυτό είναι το ηθικό. Άλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό”.

Απευθυνόμενος στην υπουργό, ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την εξής παράκληση: “Δεν θέλω απάντηση, την ξέρω την απάντηση. Θα μου απαντήσετε με νομικούς όρους. Θέλω να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να κάνετε αυτό που σας επιβάλλει η Δικαιοσύνη και το ήθος. Και να φέρετε, αν χρειαστεί, και νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει γίνει για πολλές κατηγορίες”.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απάντησε: “Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πρώτη προτεραιότητά της είναι το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Και γι’ αυτό, παρότι δεν είχαν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση για πάνω από 12 χρόνια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη κάνει 16.200 μόνιμους διορισμούς…”.

“Έχουμε κάθε πρόθεση και βούληση να στηρίξουμε ακριβώς την εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Απλά υπάρχουν και συγκεκριμένα νομικά πλαίσια, μέσα στα οποία αυτονοήτως κινούμαστε και πρέπει να κινούμαστε…”, συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

“Έχουν επιλυθεί πολλές τέτοιες υποθέσεις με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις. Σας παρακαλώ να το σκεφτείτε και να ξέρετε ότι απ’ αυτό θα εισπράξετε πολιτικά, ενώ έχει κόστος η παράταση της αδικίας, για την οποία δεν ευθύνεστε εσείς, την παραλάβατε”, είπε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Δείτε το απόσπασμα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ