Η ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η ορκωμοσία των Σημαιοφόρων τάξης 2021 του Πολεμικού Ναυτικού, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά. Είναι οι νέοι Αξιωματικοί του ΠΝ, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο.

Φέτος, όπως φαίνονται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα του enikos.gr έχουμε μια συγκινητική πρωτιά. Ο παραδίδων Αρχηγός σημαιοφόρος της 4ης χρονιάς στον αρχαιότερο της 3ης είναι αδέλφια. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.grπρόκειται για τον Σημαιοφόρο Βασίλη Βαλληνδρά ο οποίος παρέδωσε στον αδελφό του, Σταύρο.

Φέτος ορκίζονται συνολικά 43 Σημαιοφόροι, εκ των οποίων οι 30 μάχιμοι και οι 13 μηχανικοί. Ανάμεσα στους «43», οι εννέα είναι από την Κύπρο, δύο από την Ιορδανία και ένας από το Μαυροβούνιο. Πέντε είναι συνολικά οι αποφοιτήσασες γυναίκες εκ των οποίων οι τρεις Ελληνίδες και δύο Κύπριες.

Η ορκωμοσία πραγματοποιείται υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου, η οποία και παραδίδει τα ξίφη στους νέους σημαιοφόρους. Στην ορκωμοσία βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ