Η ΝΔ για την δήλωση Βαρουφάκη ότι «αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα»

Κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη για την δήλωσή του ότι «αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα» ασκεί η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο κ. Βαρουφάκης, πρώην asset του κ. Τσίπρα, επιμένει ότι η χώρα σήμερα θα ήταν “σαφώς καλύτερα” -όπως χαρακτηριστικά είπε σε χθεσινή τοποθέτησή του στην ΕΡΤ- αν βρισκόταν εκτός ευρώ. Προφανώς η τοποθέτηση αποτελεί συμβολή στο πρόγραμμα της “προοδευτικής διακυβέρνησης” που ονειρεύεται ο κ.Τσίπρας, ώστε να ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του 2015», σημειώνουν από την ΝΔ.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στο Κέντρο» το βράδυ της Τρίτης (4/10) και μίλησε μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά, την πολιτική και τα λάθη που έκανε ως υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στα τρία λάθη που έχει κάνει, επισήμανε τα εξής:

«Έχω κάνει τρία βασικά λάθη. Το πρώτο ήταν ότι υπέγραψα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το έκανα καλή τη πίστει, ότι μας δίνει τέσσερις μήνες να διαπραγματευτούμε με κάποια ηρεμία. Τελικά αυτή η περίοδος δεν χρησιμοποιήθηκε για να διαπραγματευτούμε. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιήθηκε για να δρομολογηθεί το 3ο μνημόνιο που είναι καταστροφή. Για μένα ήταν μια τρίτη πιστωτική κάρτα που την πήραμε για να αποπληρώσουμε τη δεύτερη και τώρα συνεχίζουμε να παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να φορτώνουμε το χρέος. Ένα άλλο μεγάλο λάθος που έκανα είναι ότι δεν ήμουν πιο ανοικτός απέναντι στον ελληνικό λαό, για το τι σημαίνει ρήξη, ότι μπορεί και να σήμαινε έξοδο από το ευρώ, έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν ήθελα να βγούμε από το ευρώ. Αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Το τρίτο λάθος μου είναι ότι δεν έβγαλα τα πρώτα μαγνητοφωνημένα ηχητικά του Eurogroup την ίδια ημέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ