Η λιτή γιορτή του Πυροβολικού στην έδρα της Σχολής – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η φετινή γιορτή του Πυροβολικού συμπίπτει με το lockdown και τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλουν λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω κορονοϊού.

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Τχη (ΠΒ) Γεωργιάδη Θωμά» στη Νέα Πέραμο Αττικής, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19, η τελετή εορτασμού της Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, , ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του εκτενές αφιέρωμα για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού.

“Από τη δημιουργία του ελληνικού Στρατού και από τότε που υπάρχει το Πυροβολικό στην σύγχρονη Ελλάδα, όλοι οι πυροβολητές εορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τη μνήμη της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος και καταφυγής τους” αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του το ΓΕΣ.

Δείτε βίντεο από τις πρόσφατες βολές με RM-70 και MLRS στο Πεδίο Βολής Πετρωτών:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ