Η Φρεγάτα «Κανάρης» σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών – ΦΩΤΟ

Σε πλήρη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα η Φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών ενώ βρισκόταν σε άσκηση.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου. Η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ, βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νότια ν .Γαύδου, στο πλαίσιο διεθνούς άσκησης διμερούς συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) συμμετείχε σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, όπου εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών, 46 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Περίπου στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η μετεπιβίβαση συνολικά 72 ατόμων (58 άνδρες και 14 ανήλικοι) επί της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ.

Στη συνέχεια το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε τους διασωθέντες στον όρμο των Καλών Λιμένων, όπου με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η ασφαλής αποβίβασή τους και εν συνεχεία η μεταφορά τους στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ