Η Ελλάδα θα στείλει άμεσα υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία

Η Ελλάδα θα στείλει άμεσα υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία. Πρόκειται για ιατρικά γάντια, ιατρικές μάσκες, αντισηπτικά χεριών, προστατευτικές στολές για το υγειονομικό προσωπικό, προστατευτικά γυαλιά και άλλα υλικά που ζητήθηκαν από τις ουκρανικές αρχές.
“Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας της Ελλάδος στην Ουκρανία ως Υπουργείο Υγείας εγκρίναμε την άμεση αποστολή υγειονομικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και  είμαστε έτοιμοι σε ότι άλλο χρειαστεί” δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ