Η εγκύκλιος Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Στην ανανέωση του κομματικού μηχανισμού προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου. Με εγκύκλιο η οποία εστάλη σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και παρουσιάζει το Real.gr γίνονται γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων. 

Από τις εσωκομματικές εκλογές θα προκύψουν:

• Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων 

• Μέλη Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών 

• Αντιπρόσωποι Συνέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων για το Εθνικό Συνέδριο

• Υπεύθυνοι των θεματικών τομέων δράσης Νομαρχιακών οργανώσεων 

• Πρόεδροι Νομαρχιακών Οργανώσεων 

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα παλαιά μέλη του κόμματος που επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα, όπως και τα νέα μέλη που ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου. 

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 4 της Εγκυκλίου αυτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι προσεχείς εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, από την 10:00 έως την 19:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή:

Των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.

Των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.

Των αντιπροσώπων (συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο.

Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, από την 16:00 έως την 20:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, από την 08:00 έως την 14:00 ώρα, θα διεξαχθεί η εκλογή των Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος που πλειοψήφησε δεν έλαβε ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων της εκλογής, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αμέσως μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, σύμφωνα με την διάταξη της § 4 του άρθρου 12 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης, και θα διαρκέσει σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 29 της Εγκυκλίου αυτής.

Η διαδικασία για την εκλογή των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο., των μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και των αντιπροσώπων (συνέδρων) στο Εθνικό Συνέδριο θα διενεργηθεί στα γραφεία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, για οποιονδήποτε λόγο, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο που θα καθορισθεί, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας ΔΗΜ.ΕΦ.Ε., που αποστέλλεται στην οικεία Ν.ΕΦ.Ε., το αργότερο την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 (και προωθείται την ίδια μέρα από την Ν.ΕΦ.Ε. στην Γραμματεία Οργανωτικού) με σχετική απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού που εκδίδεται το αργότερο έως το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, κοινοποιείται αμέσως στις ενδιαφερόμενες Εφορευτικές Επιτροπές και κομματικές Οργανώσεις και δημοσιοποιείται ευρέως, με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε τοπικό επίπεδο.

Η διαδικασία για την εκλογή των Προέδρων Ν.Ο και Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης θα διενεργηθεί στα γραφεία των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, για οποιονδήποτε λόγο, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο που θα καθορισθεί, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Ν.ΕΦ.Ε., με σχετική απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού που εκδίδεται το αργότερο έως την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, για την εκλογή των Προέδρων Ν.Ο και έως την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 για την εκλογή Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων. 

Σταυροί προτίμησης

Στις εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες αναφέρεται η Εγκύκλιος αυτή, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται ως εξής:

Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., μόνον ένας (1) σταυρός προτίμησης.

Για την εκλογή των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε., έως και τρεις (3) σταυροί προτίμησης.

Για την εκλογή των αντιπροσώπων (συνέδρων) των Νομαρχιακών Οργανώσεων για το Εθνικό Συνέδριο, έως τον αριθμό σταυρών προτίμησης που καθορίζεται, κατά περίπτωση, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 που είναι συνημμένο στο τέλος της Εγκυκλίου αυτής.

Για την εκλογή των Υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών Οργανώσεων, μόνον ένας (1) σταυρός προτίμησης.

Για την εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης, μόνον ένας (1) σταυρός προτίμησης.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Ποτάμι θα παραμείνει αυτόνομο ξεκαθάρισε ο Θεοδωράκης

Τσίπρας: Σε νευρική κρίση η Ευρώπη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.