Η Δόμνα Μιχαηλίδου στον Realfm 97,8 για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Αναφερόμενη στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022- Η μεγάλη πρόκληση» είπε ότι “βγήκαν εξαιρετικές ειδήσεις όπως η σύσταση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό και το νέο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 6 το απόγευμα, το οποίο είναι μια ουσιαστική δράση για να απελευθερώσει τον χώρο και τον χρόνο στην οικογένεια για να κάνει τις επιλογές της όπως θέλει. Το δημογραφικό είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα και έχει να κάνει και με την οικονομική ύφεση”.

“Συχνά δεν σκεφτόμαστε την διάσταση της φροντίδας των ηλικιωμένων ή των ατόμων με αναπηρία. Πολλές φορές το βάρος της φροντίδας πέφτει στην γυναίκα που πρέπει είτε να ημιαπασχοληθεί είτε να βρεθεί εντελώς εκτός της εργασιακής απασχόλησης και εν τέλει να αποφασίσει να κάνει λιγότερα παιδιά από ότι θα μπορούσε” πρόσθεσε.

“Η ΕΕ για το επόμενο ΕΣΠΑ έχει δύο στόχους: αυτός της πράσινης μετάβασης και της ενίσχυσης της παιδικής προστασίας, της μείωσης του παιδικού αποκλεισμού και της παιδικής φτώχειας. Είμαστε η πρώτη χώρα που ενσωμάτωσε στο εθνικό της δίκαιο την πρωτοβουλία αυτή” αποκάλυψε.

“Η ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών, τα summer day camp που θα είναι από του χρόνου το καλοκαίρι για να απασχολείται καθημερινά το παιδί, όπως και τα τεχνολογικά εργαστήρια για παιδιά του Γυμνασίου” περιέγραψε η υφυπουργός τις δράσεις που προωθούνται.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ