Η διόρθωση του Τασούλα στον Βελόπουλο για το αρχαίο ρητό που χρησιμοποίησε – Τι είπε στον Βαρουφάκη

Αποστροφή της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Πριν ανέβει στο βήμα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, παρενέβη και είπε: “Δεν έχουμε μόνο ενημέρωση. Έχουμε και αρχαιογνωσία. Έχουμε Αγάθωνα, Περικλή. «To φυλάξαι τ’ αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι», ήθελα να πω ότι είναι του Δημοσθένη. Δεν είναι του Περικλή. Το είπε ο Δημοσθένης στον σπαρακτικό του λόγο, τον Ολυνθιακό, που προσπαθούσε να πείσει τους Αθηναίους να πολεμήσουν τον Φίλιππο. Αφού κάνουμε αρχαία, να τα κάνουμε σωστά. Μετά τα αρχαία στα σύγχρονα. Το λόγο έχει ο κ. Βαρουφάκης”.

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε όμως και στην κριτική που άσκησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ότι ο τρόπος με τον οποίο συνεδρίασε η Βουλή εν μέσω πανδημίας, με την ακολουθία των ΠΝΠ συνιστά παρέκκλιση από την κανονικότητα, αν και θα ήταν δυνατό να είναι πιο αντιπροσωπευτικές οι συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, όπως γίνεται στη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων. «Κύριε Βαρουφάκη, εγώ δεν παρακολουθώ τη Βουλή των Λόρδων γιατί μου το απαγορεύει το άρθρο 4 του Συντάγματος (σ.σ. σύμφωνα με το άρθρο 4Σ “Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες”). Παρακολουθώ όμως τη Βουλή των Κοινοτήτων», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Έχουν 650 μέλη. Είναι παρόντες 50 στις συνεδριάσεις και 110 συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη. Δεν έχουν τους υπόλοιπους 500 με τηλεδιάσκεψη. Παρά ταύτα, επειδή και σας ακούμε και όλοι συζητάμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, χωρίς να κάνουμε τους έξυπνους, δεν φανταζόμουν ότι θα μιλάω με τους γιατρούς, περισσότερο από ό,τι μιλώ με τους διευθυντές νομοθετικής εργασίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι μια έκτακτη συνθήκη. Βάλαμε τηλεδιάσκεψη στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον -γιατί ακούστηκε ότι δεν έγινε διαβούλευση- και εξετάστηκαν επί 8 ώρες, 25 φορείς. Ο Κανονισμός προβλέπει ακρόαση μέχρι 10 φορείς αλλά ακούστηκαν 25 φορείς. Στην Ολομέλεια θα κάνουμε τις απαραίτητες προμήθειες. Η αίθουσα της Ολομέλειας δεν ήταν προετοιμασμένη, όπως η αίθουσα της Γερουσίας, για συνέδρια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε καλύτερα από το βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων, να συνεδριάζουμε και να συμμετέχουν περισσότεροι από 200 βουλευτές», εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.