Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στη ΝΔ για τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Απάντηση στην ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο λογαριασμό του στο Twitter περί των αποθεματικών των νοσοκομείων έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταφορά των αποθεματικών των Νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας:

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά.

Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί.

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί έναν ατυχή αντιπερισπασμό στην επιτυχία των πρωτογενών πλεονασμάτων, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά από τα νοσοκομεία να υλοποιήσουν την τυπική τους υποχρέωση».

Συγκεκριμένα, o αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το e-mail, σύμφωνα με το οποίο, δόθηκε εντολή από τον γενικό διευθυντή Οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας για μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε ότι παίρνουν τα Αποθεματικά των Νοσοκομείων, ο Κουρουμπλής φώναζε για προβοκάτσια των διοικητών. Φέτος που τους άλλαξαν;» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το email με το οποίο ζητούν τα ταμειακά διαθέσιμα από τα νοσοκομεία

Το σχόλιο του Γεωργιάδη για το email με το οποίο ζητούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ