Η απάντηση του Ποταμιού στον Κακλαμάνη για Αμυρά-Ψαριανό

Με τίτλο “Απάντηση και στον γιατρό, Νικήτα Κακλάμανη” το ΠΟΤΑΜΙ αναφέρεται στα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας. Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό. «Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν, κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα; Υστερόγραφα: 1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του την Τρίτη στο ραδιόφωνο News 24/7, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Θεοδωράκης βρισκόταν σε διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρέπει να αποδείξει τώρα αυτά που καταγγέλλει ότι κατ’ εντολήν της ΝΔ ανεξαρτητοποιήθηκαν οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ