Η απάντηση του Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη: Ασχολίαστος ο θαυμασμός του στη Βόρεια Κορέα

Η τοποθέτησή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο» προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Σε δήλωσή του ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε όλες τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία, ενώ αναφερόμενος στη δήλωση, όπου χρησιμοποιήθηκε το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας υποστήριξε: «Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Κορέα».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου:

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο ξετύλιγμα της ατζέντας του για τα Πανεπιστήμια. Ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ‘οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις’. Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του για την Βόρεια Κορέα. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν άλλο ρόλο και αν ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, είμαι σίγουρος ότι δεν θα επέλεγαν την ακαδημαϊκή οδό.

Κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι δεν ενισχύω την σύνδεση της αγοράς εργασίας με την ανώτατη εκπαίδευση. Πάλι αδιάβαστοι οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που έκανε τις δηλώσεις, συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των παραγωγικών φορέων!

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής σε αυτό που θέλει να κάνει: Τη μία μέρα μιλώντας σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείαζε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την άλλη πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα και σήμερα καλεί τους πανεπιστημιακούς να γίνουν επιχειρηματίες.

Ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή τα γνωρίζει και προσπαθεί να την γελοιοποιήσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ