Ο Γαβρόγλου στον Realfm 97,8 για τις αγοραπωλησίες θεμάτων και εργασιών στα πανεπιστήμια

Στα περιστατικά αγοραπωλησίας θεμάτων και εργασιών στα ελληνικά πανεπιστήμια με αφορμή την υπόθεση με τους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που “συνελήφθησαν” να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη.

“Έχουμε 300.000 φοιτητές, μην γενικεύουμε, από ότι έγινε από μία ελάχιστη μειοψηφία” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

“Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Εδώ, αυτούς τους τσάκωσαν, αλλά το πρόβλημα υπάρχει. Εάν εγώ ήμουν ΝΔ δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, φοιτητές να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό. Σήμερα είναι μίας άλλης τάξης πρόβλημα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για συνταγματική αναθεώρηση για τα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι “εμείς θεωρούμε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια κάνουν από πολύ καλά έως εξαιρετικά τη δουλειά τους… Εμάς μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση, η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου”.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις εγκληματικές ενέργειες ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “από το 2011 τα πανεπιστήμια έπρεπε να είχαν φροντίσει να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα. Το θέμα των ναρκωτικών δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα… Κάτι που είναι κακουργηματικό κάτι που είναι παράνομο μπορεί η αστυνομία να παρέμβει. Εγώ σε αυτό το οποίο επιμένω είναι ότι δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικών μέτρων”.

Για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα ο κ. Γαβρόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι “σε όλα τα μέρη του κόσμου η Γ’ Λυκείου είναι ένα είδος γέφυρας, εδώ είναι το τίποτα… Εμείς λέμε να κάνουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες… Είναι ανόητο να πεις, ότι μπαίνεις χωρίς εξετάσεις, αυτό δεν το έχει πει κανείς. Εκείνο που λέμε όμως, και αυτό που είπε και ο Πρωθυπουργός, είναι ότι το υπάρχον σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να καταργηθεί, θα μας καταστρέψει αυτό το σύστημα… Κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει ορισμένες δυσκολίες οι οποίες είναι εγγενείς στο εγχείρημα. Δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή μεταρρύθμιση εάν δεν σκεφτείς πολύ σοβαρά το θέμα των μεταβατικών διατάξεων…Οποιαδήποτε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με κάποιο τρόπο πρέπει να αλλάξει και νοοτροπίες, δεν μπορεί να έχουμε τις ίδιες αξίες και να υπάρχει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση”. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μέρος 1ο:

Μέρος 2ο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ