Η απάντηση της Αθήνας στις απειλές Τσαβούσογλου ότι «οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται»

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι Έλληνες τρώγονται και θα μπουν σε περιπέτειες» έδωσε η κυβέρνηση δια στόματος  του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσαβούσογλου είπε «Αν και λέμε ότι θα πρέπει τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση στην Αθήνα».

Η απάντηση Οικονόμου

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι κυρίως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που απαντώνται όπως πρέπει και όπου πρέπει  με τον κατάλληλο τρόπο», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως «Η  χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά … είναι παράγοντας σταθερότητας, είναι ανοιχτή σε συζήτηση και σε διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία »

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ