Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη και η αναφορά στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου

Πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του έτους 2024. «Έχω πει πολλές φορές ότι ο στόχος είναι η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σε ατομική ευημερία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν οι αριθμοί και οι δείκτες του Προϋπολογισμού απασχολούν τους οικονομολόγους, η ουσία του ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός κι έδειξε ένα διάγραμμα για την πορεία του εθνικού ομολόγου που όπως είπε δείχνει ότι η επενδυτική βαθμίδα μας επιτρέπει να δανειζόμαστε ακόμη πιο φθηνά. Παράλληλα, μίλησε για μία εξέλιξη που φαινόταν αδιανόητη πριν από κάποια χρόνια.

Είπε επίσης ότι όσο μικρότερο είναι το χρέος του κράτους, τόσο μειώνονται και οι επιβαρύνσεις για την εξυπηρέτησή του απελευθερώνοντας έτσι πόρους για κοινωνική πολιτική. «Η Ελλάδα ανέκτησε και πάλι οριστικά την αξιοπιστία της», είπε ο πρωθυπουργός πως είναι το μήνυμα.

«Έκλεισε ένας κύκλος ο οποίος για να διορθώσω τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε το 2009. Η χώρα χρεοκόπησε τον Απρίλιο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου όταν το 2009 σε αυτή την αίθουσα φέρατε έναν προϋπολογισμό αυξάνοντας τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ και λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν. Αυτό απλά για να αποκαταστήσουμε λίγο την ιστορική αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ