Η απάντηση Μητσοτάκη στα σενάρια περί ανασχηματισμού – “Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη…”

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού που φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ. Συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ, κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται. “Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…” απάντησε ο Πρωθυπουργός. Όταν δε οι δημοσιογράφοι επέμεναν, συμπλήρωσε: “Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις”.

“Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας- Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους. Αναφερόμενος στα πεδία συνεργασίας έκανε λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. “Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά”.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας στη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: “Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο” σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας τόνισε: “Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.