Η ανακεφαλαιοποίηση στη Βουλή

Στα «καυτά» ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και για το προσφυγικό θα απαντήσει ο πρωθυπουργός μετά από ερωτήσεις που του κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστεί ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπήκε τέλος στα σενάρια περί «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων και πως χρειάστηκαν πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που αρχικά υπολογίζονταν.

Η ανακεφαλαιοποίηση έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση και η Ντόρα Μπακογιάννη με την ερώτηση που κατέθεσε ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό πως με τους λάθος χειρισμούς και τις πολιτικές που ακολούθησε έφυγαν αρκετά κεφάλαια από τη χώρα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι με τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση απαξιώθηκε το τραπεζικό σύστημα.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και αφορά το προσφυγικό και τα κέντρα υποδοχής.

Ο κ. Λεβέντης υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν νομικά τα hotspots καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Συμφωνία με τους δανειστές για τον ΑΔΜΗΕ – Σήμερα οι συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ