Γιώργος Τσίπρας στον Realfm 97,8: Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πει τη γνώμη του στο συνέδριο – Πάμε ενωμένοι προς τις ευρωεκλογές

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να είναι παρών στο Συνέδριο και να πει τη γνώμη του», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα,  ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

«Αν απουσιάσει, θα είναι εκκωφαντική η απουσία του, αν απουσιάσει. Είναι το πρώτο συνέδριο μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι έχει υποχρέωση να είναι παρών. Δεν είναι περίπτωση Κώστα Καραμανλή που εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό μετά την αποχώρησή του», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «έχει κρατήσει μια υποδειγματικά ουδέτερη στάση, τώρα πιστεύω ότι πρέπει να είναι παρών στο Συνέδριο, πρέπει να πει τη γνώμη του, για ό, τι νομίζει αυτός, να πει τη γνώμη του και γιατί μπορεί να είναι παρών και την επόμενη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές».

Όπως είπε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «τού έχουν μεγάλη εκτίμηση και περιμένουν από εκείνον να σπρώξει τα πράγματα μπροστά».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την Τρίτη που ήταν παρών και ο πρόεδρος, τα ζητήματα έχουν λυθεί. Πάμε ενωμένοι προς τις ευρωεκλογές. Υπάρχει μια εικονική πραγματικότητα ότι υπήρξε μια αντιπαράθεση του προέδρου με ένα συγκεκριμένο μέλος της ΠΓ, κάτι σαν μονομαχία στο Ελ Πάσο. Ήμασταν 20 άνθρωποι σε ένα τελείως άλλο μήκος κύματος δηλ. προσπαθούσαμε να λύσουμε προβλήματα – και νομίζω ότι λύθηκαν – και υπήρχε και η δική του γνώμη που ήταν λίγο ξεχωριστή».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εξελέγη ούτε προσωρινά ούτε μεταβατικά. Εξελέγη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ανακάμψει το κόμμα και αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος όλων μας. Άρα η επίλυση των όποιων ζητημάτων είναι στην κατεύθυνση να πάμε όλοι μαζί με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν υπάρχουν προθεσμίες. Και ήττα να έχουμε στις ευρωεκλογές δεν είναι το ζήτημα να βρούμε κάποιον να το φορτώσουμε αλλά να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος.

Ο Τσίπρας δεν έκανε όλα όσα έπρεπε κατά τη γνώμη μου. Έως τώρα δεν έχουμε κάνει όσα έπρεπε. Η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη φάση, ίσως τη δυσκολότερη της τελευταίας 5ετίας, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και λογικά θα έπρεπε να φθείρεται περισσότερο άρα κάτι δεν κάνουμε καλά.

Αν είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα για το κόμμα γιατί μέχρι τώρα μας πιστεύει ένας κόσμος που ψήφιζε στο παρελθόν ή ψήφισε την τελευταία φορά ΣΥΡΙΖΑ και μετά δεν θα μας πιστεύει ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και τα πάντα θα είναι ανοιχτά. Ο καθένας μας θα έχει την ευθύνη του μέσα σε αυτό. Αν κινηθούμε σωστά και αποκτήσουμε ένα βηματισμό θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Αναφερόμενος στο συνέδριο που αρχίζει σήμερα, ο διευθυντής της ΚΟ υποστήριξε ότι «το διακύβευμα του συνεδρίου είναι η επιβεβαίωση μιας ενότητας που είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το «εμπρός μαρς» στις ευρωεκλογές. Αυτό ήταν και αυτό είναι και τώρα. Και έτσι πρέπει να πάμε χωρίς αιφνιδιασμούς».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Έχω δηλώσει ενδιαφέρον στη σχετική πλατφόρμα» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της και γι’ αυτό ανεβαίνει η Ακροδεξιά. Επίσης η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει λόγο και όχι να είναι μόνο καλός μαθητής».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ