Γιώργος Ρούσης: Εμπρός μαρς για την ανταρσία

Διαβάστε το άρθρο του υποψηφίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ και ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργου Ρούση.

 

«Εμπρός μαρς για την ανταρσία

-Ενάντια στην φασιστική και ως εκ τούτου και μόνον, εγκληματική Χρυσή Αυγή, και για την αποκάλυψη στην λαϊκή συνείδηση του κατεξοχήν συστημικού της χαρακτήρα.

-Κρίνοντας την ΝΔ στη βάση της καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα και όχι όπως η ίδια έχει το θράσος να απαιτεί στη βάση υποσχέσεων για να ένα καλύτερο αύριο το οποίο ήταν ανέφικτο έως σήμερα και ως εκ θαύματος γίνεται εφικτό σε δεκαπέντε μέρες αν κερδίσει τις εκλογές .

-Αντιμετωπίζοντας τα πασοκικά απομεινάρια ως απόλυτα ταυτισμένα με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και ως εμπαιχτές του λαού όταν επιχειρούν να εμφανιστούν αντιφατικά ως διορθωτές της, είτε σαν πιθανοί κυβερνητικοί συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ .

-Εκτιμώντας ότι τα δήθεν εκ πολιτικής παρθενογένεσης σχήματα όπως το Ποτάμι, πέραν του ότι σε αντίθεση με τις αρχικές διακηρύξεις τους αγκαλιάζουν πάσης φύσεως πολιτευτάδες συμπεριλαμβανομένων των πλέον νεοφιλελεύθερων , κατά τις γενικόλογες εκθέσεις ιδεών που αραδιάζουν δεν αμφισβητούν ούτε μια ουσιαστική μνημονιακή επιλογή.

-Παρατηρώντας, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει έξοδο από την κρίση εντός των τειχών του συστήματος που την δημιούργησε και μάλιστα σε συνεργασία και όχι σε σύγκρουση μαζί του και ότι ταυτόχρονα ταυτίζει την Ευρώπη με την ΕΕ και το Ευρώ , δηλαδή με τα ευρωπαϊκά όργανα και μηχανισμούς του κεφαλαίου και όχι με την Ευρώπη των λαών η οποία απαιτεί την έξοδο από αυτά και τη διάλυση τους.

– Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΚΚΕ εκτός του ότι συμπεριφέρεται ομοφοβικά απέναντι σε κάθε άλλη αριστερή δύναμη και αρνείται κάθε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση μέχρι την έλευση του Αγίου σοσιαλισμού και έτσι μεταξύ άλλων τοποθετείται και κατά της άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη –η επιστροφή στην δραχμή θα είναι καταστροφική, έχει δηλώσει η Αλέκα Παπαρήγα-και την ΕΕ .

– Συγκροτήθηκε η συμπόρευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ η οποία ως εκλογική συμμαχία συνιστά ένα βήμα προς την μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της αντισυστημικής Αριστεράς . Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι :

Η μετωπική σύγκρουση με το κυρίαρχο σύστημα με προοπτική την έξοδο από αυτό .

Μια άμεση, αγωνιστικά διεκδικούμενη μεταβατική πρόταση.

Η ενίσχυση αυτού του σχήματος σημαίνει ενίσχυση του λαϊκού κινήματος, το οποίο σε αντίθεση από μια απλή εκλογική νίκη, είναι το μόνο ικανό να ανατρέψει τη σύγχρονη βαρβαρότητα που μας μαστίζει .

Γιώργος Ρούσης

Υποψήφιος επικρατείας ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ

Ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μάθε που ψηφίζεις 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ