Γιάννης Λοβέρδος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τη συνεπιμέλεια – Η οργισμένη αντίδραση Ραγκούση

Σάλο προκάλεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη συνεπιμέλεια παιδιών.

Αρχικά ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η τελευταία αλλαγή και αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου έγινε το 1983 επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και σημείωσε πως “ακόμη και στο θέμα των διαζυγίων έχουμε υπερδιπλάσια διαζύγια, δυστυχώς σήμερα απ’ ό,τι είχαμε το 1983, έχετε καταλάβει ότι τα παιδιά κάποιων εξ αυτών των γάμων, δεν γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των γονέων αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα παιδιά γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στους δύο γονείς και πολύ σκληρά μάλιστα, και πολύ ανέντιμα σε κάποιες περιπτώσεις” υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να προστατεύσει το παιδί, όχι τους γονείς. Το παιδί είναι προτεραιότητά μας γιατί το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο γονείς. Και μπορεί ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της. Αυτό δεν σημαίνει πώς είμαι κακός πατέρας” είπε και πρόσθεσε:

“Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα που έπιασε τον άνδρα της να την απατά, την έδερνε την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άντρα της, όμως παρ’ όλα αυτά το παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς του” είπε επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο προκαλεί αντιδράσεις επειδή και οι άνδρες και οι γυναίκες βάζουν μπροστά τα προσωπικά τους βιώματα:

“Φυσικά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πάρα πού μεγάλες αντιδράσεις και από τους πατεράδες και από τις μανάδες, γιατί βάζουν τα προσωπικά τους βιώματα μπροστά, θεωρούν ότι θίγονται από το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι τέλειο, δεν είναι κάτι το καταπληκτικό,, δεν είναι κάτι το υπέροχο. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ να εξισορροπήσει τα πράγματα μετά το 1983, μία μετριοπαθής μεταρρύθμιση που θα συμβάλει στο να προστατεύσει κατά το δυνατόν το παιδί στο μεγάλωμά του, ώστε να μπορέσει να έχει και τους δύο γονείς μαζί του” συμπλήρωσε.

“Ή ζητάει συγγνώμη για τη φριχτή δήλωσή του ή η ΝΔ τον διαγράφει άμεσα”

“Είναι δυνατόν να ανεβαίνει σε αυτό το βήμα, το θεσμικά και ιστορικά θα έλεγε κανείς ιερό βήμα, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλος της ΝΔ και να διατυπώνει την άποψη ότι είναι δυνατόν να είναι ανεκτό και συμβατό να είναι κάποιος καλός πατέρας την ώρα που ξυλοφορτώνει και κακοποιεί τη γυναίκα του, τη μητέρα του παιδιού. Είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε; Και όμως είναι δυνατόν. Το έκανε ο βουλευτής της ΝΔ ο κ. Γιάννης Λοβέρδος. Και περιμέναμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης τα κοινωνικά, τα ανθρώπινα- ούτε τα πολιτικά, ούτε τα δημοκρατικά- τα κοινωνικά και ανθρώπινα αντανακλαστικά του κ. Υπουργού, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, της ΝΔ, της ηγεσίας της να ενεργοποιηθούν, να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψουν. Κι εσείς σιωπάτε” τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούσης

“Την ώρα που ο ΟΗΕ σας έχει στείλει επιστολή και σας καταγγέλλει ειδικά για αυτή τη συσχέτιση του νομοσχεδίου σας κ. Τσιάρα, με τους φόβους που υπάρχουν ότι θα ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, κακοποιητικές συμπεριφορές, συμπεριφορές ενδοοικογενειακής βίας, εσείς μπροστά σας τα έχετε, τα ακούτε και μη αντιδρώντας μας δίνετε το δικαίωμα να πούμε ότι τα ανέχεστε; Κύριε Τσιάρα, πια το θέμα δεν είναι δικό σας. Πια το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσει τον κ. Λοβέρδο να έρθει στο κοινοβούλιο, να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, τη φριχτή δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, από τα παιδιά, τους γονείς που τον άκουσαν να ξεστομίζει αυτές τις βαρύτατες φράσεις ή θα πρέπει η ΝΔ να τον διαγράψει. Σε διαφορετική περίπτωση κ. Πρόεδρε εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως εάν ο κ. Λοβέρδος δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και αν η ΝΔ σε δεύτερο χρόνο, εφόσον δεν κάνει το πρώτο, δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, διότι δεν είναι δυνατόν, είναι βέβαιο αυτό, κανείς, και βουλεύτριες και βουλευτές της ίδιας της ΝΔ, πόσο μάλλον των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ανεχτεί μια τέτοια τοποθέτηση, μια τέτοια αντίληψη, μια νέα νοοτροπία. Που αν είναι για τον κ. Υπουργό συμβατή με το σ/ν δεν μπορεί να είναι για μας, δεν μπορεί να είναι για την ελληνική κοινωνία” πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του μετά τον σάλο

“Για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι την βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια. Αυτό που είπα χθες, και στο οποίο επιμένω είναι ότι η επιμέλεια των τέκνων δεν μπορεί να προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση η με νομοθετική ρύθμιση αόριστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες ανά περίπτωση συνθήκες. Αλλά μόνον με απόφαση του φυσικού δικαστή ο οποίος γνωρίζει και τα δεδομένα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους το διαζύγιο η δυνατότητα να βλέπουν τα παιδιά τους αυτή. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Από κει και πέρα, το να επιχειρείται να αποδοθεί σε μένα η κατηγορία οτι αποδέχομαι την ενδοοικογενειακή βία, είναι τουλάχιστον γελοίο κι άθλιο. Εχω κατ’ επανάληψη γράψει κατά της βίας, και μάλιστα μέσα στην οικογένεια. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ένδεια των επιχειρημάτων των συριζαίων, που με παρωχημένες σταλινικές λογικές προσπαθούν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ντροπή τους!” ανέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος σε ανάρτησή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ