Γιάνης Βαρουφάκης: Η μικρομεσαία επιχείρηση βρίσκεται υπό διωγμό

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης γιατί «αθέτησε όλες τις υποσχέσεις της» κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο ΟΕΒΕ Κορινθίας Αναστάσιο Μποζίκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλη Γεωργάρη στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση βρίσκεται υπό διωγμό. Σημείωσε ότι “η ρευστότητα από τις τράπεζες που δεν έχουν, απασχολεί τους παραγωγικούς φορείς και εδώ στην Κόρινθο, και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση αθέτησε όλες της τις προεκλογικές υποσχέσεις».

Θα σας θυμίσω, συνέχισε, ότι «όλα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε στις τράπεζες, που σημαίνει ότι δεν θα πάνε στους μικρομεσαίους, εξ’ ορισμού. Ενώ τους απασχολεί ακόμα το γεγονός ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν επιστρεπτέες που δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».

Αυτές τις μέρες, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «η κυβέρνηση έκανε ένα τεράστιο δώρο στους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, στρέφοντας ουσιαστικά πελάτες από τα μικρομάγαζα στα σούπερ μάρκετ, κρυμμένοι πίσω από τον Covid 19. Είναι απαράδεκτο να μπαίνει ο κόσμος μέσα στα σούπερ μάρκετ χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς rapid, χωρίς τίποτα, και οι ατομικές επιχειρήσεις να πρέπει να υποστούν και το ψυχολογικό αυτό κόστος, να είναι στην πόρτα ως χωροφύλακες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το «προοδευτικό μέτωπο» ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε, λέγοντας: “Κοιτάξτε, εμείς κοιμόμαστε κάθε βράδυ και ξυπνάμε κάθε πρωί με την ευχή ενός προοδευτικού μετώπου, αλλά προοδευτικού μετώπου. Όχι μιας κυβέρνησης, η οποία διαλύει τους μικρομεσαίους, ερημοποιεί τη χώρα, ξεπουλάει τα πάντα με προοδευτικό πρόσημο”.

“Τελικά η Εκκλησία αποδεικνύεται πιο υπεύθυνη από τον Πρωθυπουργό”, είπε όσον αφορά στη σύσταση της Εκκλησίας για τα τεστ στους ανεμβολίαστους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ