Για ενδείξεις ενοχής Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο η πρόταση παραπομπής

Για ενδείξεις ενοχής Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο η πρόταση παραπομπής

Για ενδείξεις ενοχής θα κάνει λόγο η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη “λίστα Λαγκάρντ” που θα κατατεθεί από κοινού από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πρόταση αυτή θα είναι σε λίγο-αν δεν είναι ήδη-στα χέρια των πολιτικών αρχηγών, του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Θα γίνουν προσθήκες και το τελικό κείμενο από το πρωί της Δευτέρας θα καλούνται να το υπογράψουν βουλευτές της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πνεύμα αυτής της πρότασης θα λέει ότι προέκυψαν ενδείξεις ενοχής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο για να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ενδεχόμενου της παραγραφής του αδικήματος. Από την πλευρά της ΝΔ, επαναφέρουν παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου ότι η βουλή είχε συνεδριάσει μία φορά (καθώς υπήρχαν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις) και άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μεσολάβησαν δύο Σύνοδοι της βουλής για να τίθεται θέμα παραγραφής τώρα. Άρα, λένε στη ΝΔ, η βουλή αυτή μπορεί να εξετάσει ενδεχόμενα αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Υπάρχει ένα όμως ακόμα επιχείρημα που λέει ότι ενδεχομένως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ετέλεσε -εάν ετέλεσε- το συγκεκριμένο αδίκημα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του, αλλά ως απλός πολίτης.Αυτό πρακτικά σημαίνει, λένε, ότι η υπόθεση μπορεί να περάσει στην αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ