Γεροβασίλη: Πλήρης ταύτιση των απόψεων Μητσοτάκη-ΔΝΤ

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από την Αμερική να στείλει μήνυμα για τη χώρα, δηλώνοντας ότι η Ελλαδα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία και ταυτοχρόνως, που είναι ακόμα σημαντικότερο, η πλήρης ταύτιση των απόψεων του κ. Μητσοτάκη με τις απόψεις και τις θέσεις του ΔΝΤ» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89”.

«Νομίζω ότι σε αυτή τη συνέντευξη ήταν πολύ αποκαλυπτικός ο κ. Μητσοτάκης, ίσως για πρώτη φορά, προφανώς επηρεαζόμενος και από το ότι βρισκόταν στην Αμερική και ενδεχομένως να ξεχάστηκε» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Έκανε λόγο για υποκριτική στάση του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκλογής του προσπάθησε να διατηρήσει αποστάσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ, οι οποίες, όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, συνιστούν τη συνταγή της λιτότητας του ΔΝΤ, τώρα επανέρχεται δηλώνοντας ότι τις συμμερίζεται.

Τόνισε ότι αυτή η συνταγή που έλεγε διάλυση του κοινωνικού κράτους, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση της αγοράς, απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, «απέτυχε παταγωδώς, εξ ου και η κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, στην οποία βρισκόμαστε ακόμα μέχρι σήμερα».

Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι αν ήταν ξανά υπουργός δεν θα εφάρμοζε την ίδια πολιτική, διότι δεν είδε να επέρχεται κάποιο αποτέλεσμα, για να υπογραμμίσει πως φαίνεται πόσο «υποκριτική ήταν αυτή η αυτοκριτική στάση για την προηγούμενη πολιτική».

«Και σήμερα επανέρχεται, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις αυτές του ΔΝΤ» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «άρα αυτή είναι η πρότασή του για τη χώρα».

«Θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου» τόνισε η κ.  Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι η ίδια έχει δεχτεί δύο μηνύσεις «διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία οφείλονται δημόσια απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι θα χαρακτήριζε τις κινήσεις αυτές ως «απώλεια ψυχραιμίας». Σημείωσε ότι δεν την απασχολεί αυτή καθαυτή η μήνυση και πως θα πρέπει να συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο το τι εννοεί ο καθένας παρέμβαση, ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και σε ποιον πρέπει να αποδοθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Είπε επίσης ότι βεβαίως πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί με παραίτηση εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μηνύσεις εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ