Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Συζητάμε σχεδόν 40 χρόνια για τα απογευματινά χειρουργεία

«Ως προς την ομοφοβική επίθεση νομίζω δεν υπάρχει κανείς που δεν την καταδικάζει. Ελπίζω οι αρχές να πράξουν αυτό που πρέπει. Η βία και ο ρατσισμός στη ζωή μας δεν έχουν καμία θέση. Ως προς τα γεγονότα στο Ολύμπιον από τους αντιεξουσιαστές εναντίον του κ. Κασσελάκη είναι εξίσου καταδικαστέα. Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας. Θεωρώ λάθος της αστυνομίας που δεν έδρασε και δεν συνέλαβε τον άνθρωπο που χτύπησε με το κράνος τον αστυνομικό, πάραυτα. Ήταν λάθος μήνυμα» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Ο τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία έχει ανακοινωθεί είναι από 300 ευρώ τα πιο απλά χειρουργεία, είναι 6 κατηγορίες μέχρι 2.000 το πιο βαρύ. Τα δωρεάν χειρουργεία αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν λίγο πριν από το Πάσχα. Αυτό είναι άλλο πρόγραμμα, μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία θα αγοράσουμε εμείς με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μερικές χιλιάδες χειρουργεία και θα τα προσφέρουμε σε όσους έχουν μεγάλες αναμονές. Αυτό είναι σε φάση αναμονής έγκρισης. Πιστεύω ότι θα την πάρουμε» ανέφερε.

«Εγώ προχθές είχα διαδικτυακή συνάντηση με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων, ρώτησα αν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων ή άλλων ειδικοτήτων δεν επιθυμούν να ανοίξουν τα απογευματινά χειρουργεία. Από τους 125, δήλωσαν 5 ότι δεν μπορούν. Αύριο εκτός από το “Παπαγεωργίου” θα πάμε και στο ΑΧΕΠΑ. Πάμε στη Θεσσαλονίκη γιατί το “Παπαγεωργίου” είναι το νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές στη χώρα, τα χειρουργεία που θα γίνουν αύριο έχουν αναμονή από το 2020 και είμαστε στο 2024. Το νοσοκομείο αυτό είναι δημοφιλές, έχει πολύ καλούς γιατρούς και πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να χειρουργηθούν εκεί» περιέγραψε.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως είναι βαθιά υπερήφανος για τη λειτουργία του νέου θεσμού επί των ημερών του, λέγοντας πως «είμαι πραγματικά υπερήφανος, που επιτέλους επί θητείας μου έγινε πράξη το απογευματινό χειρουργείο. Τα συζητάμε από την εποχή του Γ. Σούρλα, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1992. Τα συζητάμε σχεδόν 40 χρόνια. Είμαι όμως ο πρώτος που βάζω μπροστά, στην πράξη, τα απογευματινά χειρουργεία».

«Φαντασθείτε μια εταιρεία, με τεράστιο εξοπλισμό, που κλείνει στις 3μμ», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία. Είναι τελείως παράλογο να κατεβάζει ρολά στις 3μμ. Τα τακτικά χειρουργεία κατεβάζουν ρολά. Τα χειρουργεία λειτουργούν τη μισή μέρα. Με τα απογευματινά χειρουργεία, αξιοποιούμε περαιτέρω τον χειρουργικό εξοπλισμό και το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ