Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για Κασσελάκη: Απαράδεκτος ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στο σχολείο – Δεν είναι όλα TikTok

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο για το πώς θα διαχειριστούμε τις μεταναστευτικές ροές. Σε κάθε περίπτωση εγώ μπορώ να σας πω τα εξής ως υπουργός Εργασίας, είναι οξύμωρο ότι στην Ελλάδα έχουμε ανεργία γύρω στο 10% και ταυτόχρονα οι κατασκευές, ο αγροτικός τομέας, η βιομηχανία, η εστίαση και ο τουρισμός, έχουν καταθέσει επίσημα αιτήματα για εργάτες από το εξωτερικό, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Όταν θες να φέρεις εργαζόμενο από το εξωτερικό νόμιμα, του δίνεις υποχρεωτικά κλαδική σύμβαση, ούτε ένα ευρώ λιγότερο» είπε αρχικά.

«Έχουμε πραγματικό πρόβλημα εξευρέσεως εργαζομένων. To πρόβλημα αυτό είναι πανευρωπαϊκό, είναι μεγάλη η έλλειψη ανειδίκευτου προσωπικού» επεσήμανε.

«Η εφημερίδα NY Times μου έχει απευθύνει κάποια ερωτήματα με βάση κάποια ευρήματα που έχουν από το κινητό Κινέζου αξιωματούχου. Έχω δώσει την απάντησή μου. Η απάντηση είναι απλή: η εταιρεία Huawei δεν πήρε καμία δουλειά στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, μηδέν. Και σίγουρα δεν πήρε καμία από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μηδέν. Δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο με αυτή την εταιρεία» ανέφερε.

«Το αν εγώ έχω έναν φίλο στη Huawei και ο φίλος αυτός μου έφερε δύο τηλέφωνα, τα οποία πλήρωσα, αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί αφορά κάποιον. Μιλάμε για δύο τηλέφωνα των 400 ευρώ. Λέτε να δωροδοκήθηκα με 2 τηλέφωνα; Το laptop είναι υποτίθεται ένα μήνυμα που είπα για μια γνωστή μου, που με ρώτησε αν μπορώ να της βρω ένα laptop και την έφερα σε επαφή αν μπορεί να βγει σε καλύτερη τιμή. Αυτό είναι δωροδοκία;» συμπλήρωσε.

«Το πιο κωμικό αυτής της υπόθεσης είναι το ερώτημα αν έπαιξα τένις με κάποιον από την Huawei. Το αφήνω, πάμε πάρα κάτω» σχολίασε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο βίντεο του κ. Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις: «ο τρόπος που φέρθηκε στο σχολείο ήταν απαράδεκτος. Θέλω να τον παρακαλέσω να μην το ξανακάνει. Στα σχολεία οι καθηγητές προσπαθούν αν εμποδίσουν τους μαθητές να κάνουν τέτοιες κινήσεις που μπορούν να τους φέρουν σε πιθανό ατύχημα. Και με έναν τρόπο δημόσιο που τα παιδιά μπορεί να μιμηθούν, δεν πρέπει να φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Αν ένα παιδί σε τέτοιο σχολείο αύριο πάει να μιμηθεί τον κ. Κασσελάκη στο συγκεκριμένο κάγκελο και χτυπήσει, θα έχει ευθύνη και ο κ. Κασσελάκης. Άρα θέλω να τον παρακαλέσω τώρα που έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σοβαρευτεί στην συμπεριφορά του λίγο, δεν είναι όλα TikTok. Το θεωρώ μεγάλο λάθος αυτό που έκανε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ