Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα περάσει την κόκκινη γραμμή

“Όποιος δεν είναι ανήσυχος με την έννοια να μην παρακολουθεί το τι γίνεται είναι επιπόλαιος. Είναι μία δύσκολη στιγμή αυτή. Η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα, από την άλλη βλέπει ένα διεθνές σύστημα τελείως αποδιοργανωμένο και αυτό που παραδοσιακά συγκρατούσε την Τουρκία τους θερινούς μήνες φέτος δεν υπάρχει γιατί η Τουρκία φέτος για τον τουρισμό πηγαίνει για μηδέν. Άρα δεν έχει και το φρένο το οποίο είχε παραδοσιακά αυτούς τους μήνες. Άρα, ναι μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι θα έχουμε προβλήματα με την Τουρκία. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα περάσει την κόκκινη γραμμή, κυρίως διότι έχουμε πλήρως ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλους τους συμμάχους μας και τους πάντες ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όχι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί απομείωση της εθνικής κυριαρχίας χωρίς να αντιδράσει. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική. Εμείς με την Τουρκία θέλουμε καλές σχέσεις, δεν θέλουμε φασαρία, θέλουμε να πάμε μπροστά”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τον τουρισμό ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “όσον αφορά τις κρατήσεις στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ενδοχώρας κινείται και σε ορισμένους και αρκετά καλά, σε ορισμένους λιγότερο καλά. Όσον αφορά τα νησιά και δη τα πολύ δημοφιλή τουριστικά νησιά είναι πάρα πολύ χαμηλά. Διότι τα νησιά και ιδιαίτερα εκείνα που είναι φημισμένα ως πολυσύχναστα δημιουργούν μία αίσθηση δισταγμού σε κάποιους να βρεθούν σε στενά σοκάκια ή επειδή οι πελάτες είναι κυρίως από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γερμανία, αυτές είναι ακόμα αγορές που δεν έχουν πολύ ανοίξει γιατί έχουν και αυτοί προβλήματα κορονοϊού… Πιστεύουμε ότι το φορτίο της θετικής δημοσιότητας που έχει συγκεντρώσει η Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα θα βοηθήσει και τον τουρισμό να πάρει μπρος”.

“Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι για γέλια. Το αν η οικονομία μας πήγαινε καλά ή όχι το κρίνουν οι αγορές, άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν συμπάθειες, ούτε αντιπάθειες, ούτε θα έπαιζαν τα λεφτά τους για να βοηθήσουν τη ΝΔ ή για να βοηθήσουν τον κ. Τσίπρα. Τον Φεβρουάριο του 2020, το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου είχε πέσει κάτω από το 1%. Αυτό είχε συμβεί γιατί οι αγορές πόνταραν στο ότι η ελληνική οικονομία το 2020 θα πήγαινε πάρα πολύ καλά. Εδώ έχει δύο δρόμους η ζωή, να πει ο κ. Τσίπρας ότι εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης ή ο Πρωθυπουργός ως Πρωθυπουργός έχει κάποιο τρόπο να πείθει τους διεθνούς επενδυτές ενώ όλα πήγαιναν χάλια να δίνουν τα λεφτά τους με φθηνότερο κόστος. Και ο άλλος τρόπος να δεχθεί την πραγματικότητα, ότι η οικονομία μας πήγαινε πάρα πολύ καλά… Το να συζητάμε και να διαφωνούμε επί ιδεολογικών ζητημάτων είναι θεμιτό, το να διαφωνούμε στο αν η Γη είναι στρογγυλή είναι απλά παράλογο. Η οικονομία πήγαινε καλά. Τηρουμένων των αναλογιών εξακολουθεί να πηγαίνει καλά. Θα δείτε ότι τέλος του έτους θα είμαστε καλύτερα από ότι μας περιμένουν”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ