Γεωργιάδης για μάσκες: Καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή – Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Σύψας

Στα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Open o καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας για τις μάσκες αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση ότι η Επιτροπή έχει δώσει οδηγία “πετάμε τις μάσκες”, η Επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό και το έχει διευκρινίσει η κα. Παπαευαγγέλου πολύ καλά. Η Επιτροπή κρίνοντας την κατάσταση της χώρας, κρίνοντας το χαμηλό της εμβολιαστικής κάλυψης και τη μετάλλαξη “Δέλτα” συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες, όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό και δεν υπάρχει συγχρωτισμός», είχε δηλώσει το πρωί στο Open o κ. Σύψας και συμπλήρωνε: «Η κα. Παπαευαγγέλου είπε, μάλιστα, ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας, να έχουμε μαζί μας τα κλειδιά μας, το πορτοφόλι μας και τη μάσκα μας. Ήταν εξαιρετικά σαφής. Τώρα αν για κάποιο λόγο είδαμε οκτάστηλους τίτλους “πετάμε τις μάσκες”, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Εμείς δεν δώσαμε εντολή ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους».

Έτσι λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 ρωτήθηκε για το θέμα ο κ. Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν «Γιατί πήρατε απόφαση κύριε υπουργέ για τις μάσκες να βγουν στους έξω χώρους χωρίς να ρωτήσετε την Επιτροπή; Το είπε σήμερα ο κ. Σύψας» με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό». Για να ακολουθήσουν ακόμη δύο ερωτήσεις για το αν ισχύει ή όχι αυτό που είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και για το αν είπε ψέματα με τον κ. Γεωργιάδη να υποστηρίζει: «Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής» και να προσθέτει: «Σας απαντώ, καμία απόφαση».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να χτίσει success story

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε το πρωί ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τη δήλωση ότι ποτέ η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε κάτι τέτοιο.

«Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά αγνόησε την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη ‘Δέλτα’ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του. Και έχει από πάνω και το θράσος να μιλάει για υγειονομικό σαμποτάζ, ο αρχισαμποτέρ που έκανε γλέντια στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα όταν οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα που τους είχε επιβάλει».

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους λοιμωξιολόγους για τη χρήση μάσκας

Για σαμποτάζ στη δημόσια υγεία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ αναφέρει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βγάζει ανακοινώσεις με fake news ποντάροντας στο σαμποτάζ της εθνικής προσπάθειας για λίγους αντιπολιτευτικούς πόντους. Σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση ότι δήθεν ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την επιτροπή των ειδικών.

Πρώτον ουδέποτε ζήτησε κανείς από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Αντίθετα το μόνο που άλλαξε ως προς τη χρήση μάσκας αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη μη υποχρεωτική χρήση της σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η μάσκα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό καθώς και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Δεύτερον η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης της ίδιας της επιτροπής των ειδικών. Συγκεκριμένα στην ενημέρωση της 23/6/21 η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Επιτροπή μας εισηγήθηκε την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Συνεπώς εισηγούμαστε την μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο εκεί όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.

Η Επιτροπή μας πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο ατομικής προστασίας μας έναντι του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία τόσων μηνών, μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα με ασφάλεια, αλλά και σε ποιες συνθήκες η χρήσης της μάσκας παραμένει απαραίτητη».

Δυστυχώς το σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία συνεχίζεται με βασικό εργαλείο τα fake news και την επένδυση στην καταστροφή. Ευτυχώς για τη χώρα όπως απέτυχαν 1,5 χρόνο τώρα, θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ