“Καμπανάκι” από Σύψα: Θέμα χρόνου να έρθει το τέταρτο κύμα – Πότε θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων

Ο Νίκος Σύψας, έπειτα από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μίλησε στο ΟΡΕΝ, σχετικά με την πορεία της πανδημίας. Όπως είπε δεν υπήρχε λόγος για συνεντεύξεις καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας είχε υποχωρήσει. “Δεν υπήρχε λόγος για τόσο έντονη ενημέρωση” πρόσθεσε.

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και πρόεδρος στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Λαϊκό» και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, σημείωσε ότι βλέπουμε στο βάθος του ορίζοντα το τέταρτο κύμα. “Περιμένουμε να έρθει, είναι θέμα χρόνου να φτάσει στην Ελλάδα. Ήδη γίνεται μια ευρεία διασπορά της μεταλλάξεως “Δέλτα”. Πιστεύω ότι γύρω στα μέσα Αυγούστου θα δούμε μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή γίνεται διασπορά του ιού κυρίως από νέους ανθρώπους και κυρίως σε χώρους διακοπών. Αργά ή γρήγορα η διασπορά θα φτάσει στους ανεμβολίαστους και δυστυχώς έχουμε αρκετούς και αυτό είναι αρκετό για να δημιουργηθεί το τέταρτο κύμα” περιέγραψε.

“Δεν μπορώ καταλάβω ένας άνθρωπος που είναι άνω των 60 ετών και ο οποίος έχει υποκείμενα νοσήματα, δεν φοβάται. Εγώ θα φοβόμουν πολύ να είμαι ανεμβολίαστος τη στιγμή που έρχεται ένα τέταρτο κύμα. Το βλέπουμε μπροστά μας. Είδαμε τι έγινε το Φθινόπωρο και την Άνοιξη. Αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο και ένας από τους λόγους που είμαι εδώ είναι να τους παροτρύνω ιδίως τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα να πάνε να εμβολιαστούν. Εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύετε” υπογράμμισε. “Είναι απολύτως λογικά τα μέτρα. Ό,τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία σε περίπτωση πανδημίας, να προασπίσει τη δημόσια υγεία και αυτό κάνει. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό απέναντι στους ανεμβολίαστους” είπε χαρακτηριστικά. “Τα Μέσα Μεταφοράς είναι απαραίτητη υπηρεσία, η διασκέδαση και η εστίαση δεν είναι… Άρα σαφώς υπάρχει διάκριση. Στην παραλία είναι πιο χαλαρά τα μέτρα. Υπάρχει μια παρεξήγηση ότι η επιτροπή έδωσε οδηγία να βγουν οι μάσκες. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Το έχει πει η κ. Παπαευαγγέλου” συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε πως εάν πιεστεί το σύστημα δεν αποκλείονται τα οριζόντια μέτρα και πως σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ