Ο Γεωργιάδης απαντά στον αδελφό του Καλλιάνου: «Μίλησε απαξιωτικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα – Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα»

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Αττικόν» του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην τηλεόραση του MEGA.

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε – Τηρήθηκε απόλυτα η νόμιμη διαδικασία

«Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής φύσης, είμαι υπουργός, όχι γιατρός. Οι ευθύνες το υπουργού και της κυβέρνησης είναι αν υπήρξαν: διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας – που υπήρξε – γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα. Ως προς την ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα παράπονα των πολιτών, τα οποία -σύμφωνα με έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας – έχουν διπλασιαστεί σε διάστημα ενός χρόνου, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «στην ίδια έρευνα έχει επιδεινωθεί και η κατάσταση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όχι μόνο στο ΕΣΥ. Έχει επιδεινωθεί ραγδαία όλος ο τομέας της Υγείας. Το ερμηνεύω ως μια αυτόματη επιστροφή στην συνήθη εικόνα που έχει το σύστημα υγείας μετά την πανδημία».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με το ιατρικό προσωπικό.

«Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι από τα καλύτερα που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρώτο θέμα στο Συμβούλιο υπουργών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Ε.Ε. και μάλιστα η Κομισιόν τόνισε πώς θα βρούμε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ε.Ε. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας», κατέληξε.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ