Γεωργιάδης: Αγωγή και μήνυση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου – «Λυπάμαι που κάποτε τον θεωρούσα και φίλο μου»

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να καταθέσει αγωγή και μήνυση μετά τα όσα είπε για εκείνον ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας αναφέρει «Ξεκαθαρίζω, πολιτική κριτική όση θέλετε, λάσπη και συκοφαντία πάνω στην ηθική μου συγκρότηση ξεχάστε το. Αύριο στην σειρά της μήνυσης μετά τον κ. Σαλμά, ο ⁦Κυριάκος Βελόπουλος. Λυπούμαι που κάποτε τον θεωρούσα και φίλο μου».

«Θα του ετοιμάσουν οι δικηγόροι μου αύριο αγωγή και μήνυση»

«Η παραφιλολογία και η κακία που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αδιανόητη. Σήμερα μου έστειλαν ένα βίντεο που ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορεί ονομαστικά εμένα και εσένα Νίκο ότι είμαστε ο επόμενος στόχος της Κοβέσι, διότι μας έχει τσακώσει ότι έχουμε κάνει διασπάθιση δημοσίου χρήματος του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα του ετοιμάσουν οι δικηγόροι μου αύριο αγωγή και μήνυση. Αυτά δεν είναι πολιτική. Άμα σου λέει θα σου φέρει η Κοβέσι φάκελο γιατί σε έχει πιάσει, εκτός αν δεν είναι κολαούζος της Κοβέσι να είναι στο γραφείο της να ξέρει τι ερευνά, προφανώς είναι συκοφάντης. Να έρθει στο δικαστήριο να το αποδείξει. Όποιος αμφισβητεί την ηθική μας συγκρότηση θα έχει την ίδια αντιμετώπιση», είπε συγκεκριμένα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Πέμπτη (23/4).

Δείτε το βίντεο:

«Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου στο θέμα της ηθικής μου συγκρότησης»

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το θέμα, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Σπύρου Παπαδάκη και της Στεφανίας Κασίμη.

«Βεβαίως θα κάνω μήνυση. Ήδη το χθεσινό βίντεο του κ. Βελόπουλου έχει πάει στους δικηγόρους μου και ετοιμάζονται τα σχετικά δικόγραφα. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν σήμερα, μπορεί να γίνει τη Δευτέρα. Λυπάμαι που το κάνω αυτό, κάποτε ήμασταν φίλοι, αλλά φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αμφισβητήσει την ηθική μου συγκρότηση και σε αυτό εγώ δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Από κανέναν και ποτέ ξανά. Όποιος την αμφισβητεί, θα το λέει στα δικαστήρια» είπε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Είπε ότι ο επόμενος φάκελος (σ.σ. της κ.Κοβέσι) , είναι το Ταμείο Ανάκαμψης του Παπαθανάση και του Γεωργιάδη. Εγώ, προσωπικά, στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχω εμπλοκή μόνο σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Υγείας, δεν έχω άλλη ευρύτερη αρμοδιότητα. Και δεύτερον,  γιατί έχουν δώσει, λέει, πάρα πολλά χρήματα με απευθείας αναθέσεις. Σας διαβεβαιώ ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορεί να δοθεί με απευθείας ανάθεση ούτε ένα ευρώ. Δεν μπορεί να έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ γιατί από τον κανονισμό του Ταμείου, όλα θέλουν διαγωνισμούς, συμβάσεις, Ελεγκτικό Συνέδριο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Άρα, όλος ο βασικός ισχυρισμός του κ. Βελόπουλου – ότι γνωρίζει ότι υπάρχει φάκελος εναντίον μου στην Κοβέσι, ότι για αυτό τον λόγο αντιδρώ, ότι έχω δώσει απευθείας αναθέσεις- είναι ψευδής. Θα πάει, λοιπόν, στο δικαστήριο και θα εξηγήσει για ποιον λόγο το είπε. Ξέρετε, άλλο πράγμα είναι η πολιτική κριτική, που μπορεί να μου κάνει όσο θέλει, κι άλλο πράγμα είναι η αμφισβήτηση της ηθικής μου συγκρότησης»