Γεννηματά: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί

«Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα- σταθμός για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από την δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής Δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ομολογείται στο “κρυφό” καταστατικό της είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος», υπογράμμισε με έμφαση η Φώφη Γεννηματά, στη παρέμβασή της με την οποία ξεκίνησε η διαδικτυακή συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής για τη Χρυσή Αυγή.

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής, αλλά τις εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της.

Όπως ανέφερε «οι αποφάσεις για τα τάγματα εφόδου αφορούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης» και «ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος».

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε στην συλλογική μνήμη τον Παύλο Φύσσα ως παράδειγμα και ως προειδοποίηση.

Πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση. Επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία και στους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθύμισε την αποφασιστική στάση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την αρχή «όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμά ήταν μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή και «θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πέτυχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία, την ενότητα» και προσέθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την εθνική συμφιλίωση. Σήμερα που “νέες” πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο, μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί».

Επίσης η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ελληνική κοινωνία είδε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, πως ήταν σημείο χωρίς επιστροφή αφού έπεσε το προσωπείο των δήθεν “τιμωρών” του πολιτικού συστήματος και φάνηκε το αληθινό πρόσωπο των δολοφόνων που δρουν με οργανωμένο σχέδιο, νεοναζιστικό σχέδιο.

Επέκρινε με αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια που πάγωσε κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού..

«Όσοι δε με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να εμφανίσουν ως κανονικό το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας. Το “απόλυτο κακό”, όπως χαρακτήρισε η σπουδαία φιλόσοφος Χάνα ‘Αρεντ τον φασισμό και το ναζισμό, δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα. Για να κερδίσει η ελπίδα, τον φόβο. Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με δημοκρατία, με περισσότερη δημοκρατία», κατέληξε η κ. Γεννηματά καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν ενεργά για να το πετύχουν και ειδικότερα του νέους και τις νέες, να πρωτοστατήσουν για να αντιμετωπίσουν τις ακροδεξιές λογικές στην καθημερινή ζωή.

«Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη.

Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία.

Σήμερα, όμως, θα είμαστε όλοι εκεί.», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.