Γεννηματά για Thomas Cook: Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει ενεργά τις ελληνικές επιχειρήσεις

Την αναγκαιότητα επαναπατρισμού των τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, έπειτα από την κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά και ενεργούς στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της “μεγάλης ζημιάς που προκαλούν οι ακυρώσεις επισκέψεων, ως το τέλος της σεζόν”, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Κατά την εισήγησή της, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι “η κυβέρνηση οφείλει το ταχύτερο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook στον Ελληνικό Τουρισμό. Πρώτο ζήτημα είναι να επαναπατριστούν οι περίπου 50.000 τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας και να πληρωθεί το κόστος διαμονής τους”.

Όμως αυτό δεν φθάνει, εξήγησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: “Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει ενεργά τις ελληνικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της μεγάλης ζημιάς που προκαλούν οι ακυρώσεις επισκέψεων, ως το τέλος της σεζόν. Να σταθεί πλάι στις νομικές διεκδικήσεις τους, αλλά και να τις στηρίξει με φορολογικά μέτρα, πάγωμα υποχρεώσεων κ.α. για να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω του ΕΟΤ, για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ώστε να μη χαθεί μερίδιο της αγοράς. Και βέβαια να στηρίξει την εργασιακή αποκατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων που μένουν άνεργοι”. “Είναι ώρα συγκεκριμένων αποφάσεων και όχι ευχών…”, κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ